Americas - 6 juli 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag na een lang weekend een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,2 procent in het groen.

Vrijdag hielden de Amerikaanse aandelenmarkten de deuren gesloten in verband met de viering van de onafhankelijkheid op zaterdag.

Maandag lijken de beurzen de positieve trend van afgelopen weken voort te zetten. Het optimisme wordt gevoed door de hoop op een sterk economisch herstel.

“In de afgelopen weken zijn de cijfers uit China zeer positief gebleken. De economie is weer op gang gekomen, en dat zou aandelen wereldwijd een steuntje in de rug moeten geven”, aldus Seema Shah, hoofdstrateeg bij Principal Global Investors.

Goldman Sachs waarschuwde echter dat er nog een lange weg te gaan is voor de Amerikaanse economie weer op normaal niveau zit. De zakenbank heeft zijn taxaties voor de groei in het derde kwartaal dan ook verlaagd.

“De bereidheid van beleggers om door de huidige crisis heen te kijken naar een verwacht herstel dit kwartaal wordt in gevaar gebracht door een nog steeds toenemend aantal besmettingen”, benadrukte marktstrateeg Michael McCarthy van CMC Markets.

De wereldgezondheidsorganisatie WHO meldde dat afgelopen zaterdag wereldwijd een record werd geregistreerd van meer dan 200.000 nieuwe besmettingen op één dag.

“Er zijn maar weinig mensen die denken dat er weer zulke draconische lockdowns zullen volgen”, voegde martkanalist James Athey van Aberdeen Standard Investments toe. “Nieuws over vaccins helpt om de zorgen te minimaliseren.”

Olie noteerde maandag verdeeld. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 40,64 dollar, terwijl een september-future Brent 1,0 procent duurder werd op 43,24 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1326.

Bedrijfsnieuws

Uber Technologies bevestigde de overname van Postmates voor ongeveer 2,65 miljard dollar, wat wordt betaald in aandelen. Aandeelhouders van Postmates moeten de overname nog wel goedkeuren. Uber verwacht de overname in het eerste kwartaal van 2021 af te kunnen ronden. Het aandeel opent vermoedelijk 8,6 procent hoger.

Berkshire Hathaway koopt het leverings- en opslagbedrijf voor aardgas van Dominion Energy. Dat maakte de investeringsmaatschappij van de bekende belegger Warren Buffett zondag bekend. De investeerder voegt zo 9,7 miljard dollar toe aan zijn energieportefeuille van meer dan 100 miljard dollar.

Grote techbedrijven zoals Alphabet, Amazon.com en Facebook moeten vrezen voor nieuwe Europese regelgeving. Brussel wil het concurrentieverstorend gedrag waar deze techbedrijven van worden beschuldigd, indammen. Ook zouden zij meer belasting moeten betalen en moeten zij gedwongen worden strenger op te treden tegen onder meer nepnieuws op hun platformen, aldus een topambtenaar van de Europese Unie.

Slotstanden donderdag

De S&P 500 index steeg donderdag 0,5 procent op 3.130,01 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 25.827,36 punten en de Nasdaq steeg 0,5 procent op een slot van 10.207,63 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.