Americas - 17 juni 2020 - Beursbrink

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten voor de vierde opeenvolgende handelsdag te stijgen. Dinsdag sloot Wall Street hoger, gesteund door sterke detailhandelscijfers, terwijl voorzitter Jerome Powell van de Federeal Reserve suggereerde dat er meer stimulering nodig zou kunnen zijn, aangezien het herstel van de pandemie in de Verenigde Staten traag zal zijn.

“Naar mijn idee hebben we het ergste achter de rug”, zei analist Patrick Spencer van Baird. “Ik denk dat er sprake is van een V-vormig herstel.”

De markt haalt steun uit berichten dat de regering van Donald Trump een infrastructuurplan voorbereidt ter waarde van 1 biljoen dollar, hoewel analisten zeiden dat het onwaarschijnlijk is dat een dergelijk plan nog wordt aangenomen voor de presidentsverkiezingen in november.

Daarnaast volgen beleggers nauwgezet de stijging van het aantal coronavirusinfecties in delen van de Verenigde Staten, evenals de ontwikkelingen rond een verontrustende uitbraak in het Chinese Beijing. De Chinese autoriteiten hebben naar verluidt 60 procent van de vliegreizen geschrapt om de verspreiding van het virus tegen te gaan en tevens het waarschuwingsniveau verhoogd.

“Een lockdown van Beijing is als een Wuhan op steroïden, omdat deze stad het overheids- en commercieel centrum van China is”, zei analist Jeffrey Halley van Oanda. Een langdurige en grootschalige lockdown in Beijing zal gevolgen hebben voor heel China, en zelfs Azië, voegde hij toe.

Wereldwijd staat de teller inmiddels op ruim 8 miljoen besmettingen. In de Verenigde Staten zijn ruim 2 miljoen mensen besmet met het coronavirus.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in mei met 4,3 procent is gestegen naar 0,974 miljoen, wat fors minder was dan de verwachte stijging met 22,3 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg met 14,4 procent naar 1,22 miljoen, en dat was wel meer dan voorzien.

Tevens werd bekend dat er vorige week in de Verenigde Staten 8 procent meer hypotheken zijn aangevraagd. De marktindex steeg van 784,5 naar 846,9.

Later op de dag volgt het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De euro/dollar noteerde op 1,1235. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1285 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1263 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Facebook streeft ernaar om voor de presidentsverkiezingen van november 4 miljoen kiezers te registreren. De social media-site kondigde dinsdag al aan later deze zomer een online stembureau te lanceren. Het aandeel noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent hoger.

Nutsbedrijf PG&E pleitte dinsdag schuldig aan de dood van 84 personen, vanwege zijn rol bij het veroorzaken van de dodelijkste bosbranden in Californië in 2018, terwijl een andere rechter inmiddels de weg heeft vrijgemaakt om de faillissementsprocedure te beëindigen. Het aandeel steeg voorbeurs 2,7 procent.

Cruise operators staan woensdag onder druk, nadat Norwegian Cruise meldde tot oktober niet uit te varen. Norwegian Cruise daalde 9,1 procent, Carnival verloor 4,5 procent en Royal Caribbean noteerde 5,1 procent lager.

Oracle verloor voorbeurs 3,1 procent, nadat de database-gigant dinsdag nabeurs zwakker dan verwachte resultaten rapporteerde over het vierde kwartaal.

Domino’s Pizza noteerde voorbeurs 0,2 procent hoger, hoewel de pizzaketen dinsdag op Twitter onder vuur kwam te liggen, vanwege een tweet uit 2012 waarin het concern Kayleigh McEnany, de huidige perssecretaris van het Witte Huis, bedankte voor een ontvangen compliment.

Het aantal registraties van nieuw gekochte Tesla’s is in de afgelopen twee maanden ingestort in de voor de autobouwer zo belangrijke Californische markt. Volgens marktvolgers betekent dit een uitdaging voor CEO Elon Musk om het enthousiasme onder beleggers vast te houden. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,4 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,9 procent hoger op 3.124,74 punten. De Dow Jones index eindigde 2,0 procent in het groen op 26.289,98 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,8 procent tot 9.895,87 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments