Nederland - 3 juli 2022 - Beursbrink
door STIJN

Tesla levert minder voertuigen dan verwacht in Q2

Autobouwer Tesla heeft dit weekend gepubliceerd hoeveel voertuigen werden afgeleverd aan klanten tijdens het tweede kwartaal. Het waren er een hele hoop, namelijk 254.695 stuks. Toch is dit cijfer niet zo positief vermits analisten meer stuks hadden voorspeld, het is tevens ook minder dan tijdens het eerste kwartaal van dit jaar.

Ze zijn er, de leveringscijfers van de Amerikaanse autobouwer Tesla. Tijdens het tweede kwartaal wisten ze 258.580 stuks te produceren en 254.695 stuks af te leveren aan hun klanten. Dat is zeker niet slecht maar het is wel minder dan analisten hadden voorspeld. Volgens de consensus had men verwacht dat Tesla 256.520 voertuigen zou leveren tijdens het tweede kwartaal.

Vorig jaar tijdens Q2 leverde Tesla 201.250 voertuigen aan hun klanten, dat is deze keer dus meer. Maar tijdens het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg dat cijfer 310.048 voertuigen. De problemen met de supply chain en corona in China hebben dus duidelijk een negatieve impact gehad.

Moeizaam

Er is een jaar-op-jaar toename van 26,5 procent maar een daling van 17,9 procent ten opzichte van Q1. Op deze manier wordt het moeilijk om hun doelstelling van een jaarlijkse toename van 50 procent te halen. Maar langs de andere kant, het is dan ook een bijzonder moeilijk jaar, niet alleen voor Tesla. De wereldwijde logistieke problemen gooien overal roet in het eten.

We plan to grow our manufacturing capacity as quickly as possible. Over a multi-year horizon, we expect to achieve 50% average annual growth in vehicle deliveries.

Onlangs zei CEO Elon Musk dat de gigafabrieken in Berlijn en Texas grote geldovens zijn omdat de output niet de capacateit bereikt die het zou moeten bereiken om de kosten goed te maken. Tesla moet dus veel voertuigen produceren en verkopen om de investeringen van de twee fabrieken goed te maken. De huidige situatie op het wereldtoneel, helpt daar niet echt aan mee.

Bronnen: Lora Kolodny – CNBC

Foto: ElasticComputeFarm – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.