Nederland - 5 oktober 2022 - Aandelen
door STIJN

Elon Musk gaat toch voor overname, Twitter stijgt met 22 procent

Je kan gerust spreken over een soap, Tesla CEO Elon Musk heeft dan toch besloten om Twitter over te nemen voor 44 miljard dollar. Na een heleboel heisa is de uitkomst hetzelfde gebleven. Het aandeel maakte een heuse rollercoaster rit door gedurende die periode. Gisteren, na Musk’s bevestiging, ging het aandeel met 22 procent omhoog.

Elon Musk maakte enkele maanden geleden de aankondiging dat hij Twitter zou willen overnemen voor 44 miljard dollar, en daar ging het bestuur mee akkoord. Maar zo vlot ging dat niet want Musk wou de overname deal opblazen omwille van enkele onjuistheden. Na heel wat getouwtrek, heeft Musk gisteren dan toch besloten om de deal niet op te blazen.

Dat wil zeggen dat hij 54 dollar per aandeel zal neertellen om Twitter volledig in handen te krijgen. Beleggers en investeerders reageerden euforisch, net zoals ze reageerden toen Musk bekendmaakte Twitter te willen overnemen. Het aandeel maakte een stijging van maar liefst 22 procent.

Vrijdag?

Volgens bronnen zou de overname nu vrijdag kunnen plaatsvinden. Een aanvraag bij de SEC onthult dat Elon Musk maandag een aangetekende brief heeft verzonden naar Twitter met daarin de bevestiging dat hij de overnamedeal wil afronden, zoals afgesproken op 25 april.

Dat zou een einde maken aan de soap omtrent Musk en Twitter, hoewel je met hem nooit zeker bent. Een overname door de rijkste mens ter wereld is niet ongunstig voor Twitter, analisten verwachten dat het aandeel gerust verder kan stijgen eens het social mediabedrijf in handen is van Elon Musk.

Bronnen: David Faber, Jonathan Vanian & Ari Levy – CNBC

Foto: Yuri SamoilovFlickr CC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.