VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 5 juni 2020 - Beursbrink

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,1 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten hervatten vrijdag de opwaartse trend, na het overwegend lagere slot van donderdag, vanwege een groeiend optimisme over het economische herstel in de Verenigde Staten in combinatie met een onverwacht sterk banenrapport.

Uit de meest recente data van het Amerikaanse ministerie van arbeid bleek vrijdag dat het aantal banen in de Verenigde Staten in mei is gestegen met 2,5 miljoen banen, terwijl economen rekenden op een krimp van 8,3 miljoen banen. In april daalde het aantal banen nog met 20,7 miljoen stuks.

Het werkloosheidspercentage daalde dan ook naar 13,3 procent, tegen 14,7 procent in april. Ook dit was veel beter dan de 19,5 procent waar de markt voor mei op rekende.

“Het werkloosheidspercentage heeft iedereen verrast”, zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. “Dit is een verbluffend cijfer en laat zien dat de economie aantrekt. Het blijkt niet zo erg als velen dachten”, voegde hij toe.

“De markt is gefocust op de snelheid en de wijze waarop de economie wordt geopend, waarbij de markt steun put uit China, waar de hervatting vlot is verlopen”, zei strateeg Thushka Maharaj van JP Morgan Asset Management voorafgaand aan het banenrapport. De nieuwste banencijfers zullen door beleggers worden gezien als een eerste bevestiging dat de VS wellicht het herstel in China volgen.

Op macro-economisch vlak staat vrijdag in de Verenigde Staten naast het banenrapport het consumentenkrediet in april geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1307. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1368 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1336 op de borden.

OPEC+ zal naar verwachting zaterdagmiddag via een videoconferentie een vergadering houden, waar gesproken zal worden over de eventuele verlenging van het productieverlagingsakkoord. De bijeenkomst stond eerder gepland voor 9 en 10 juni. Dit meldden diverse media. Olie noteerde vrijdag tot 3,3 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Broadcom had in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar weinig last van de coronacrisis terwijl de resultaten in lijn waren met de eigen en marktverwachting. Analisten rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 5,14 dollar, hetgeen Broadcom ook rapporteerde, en een omzet van 5,69 miljard dollar. De omzet lag op ruim 5,7 miljard dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,4 procent hoger.

Shift4 Payments heeft zijn beursgang geprijsd op 23 dollar per aandeel, wat boven de verwachte bandbreedte van 19 tot 21 dollar per aandeel is.

Slack heeft afgelopen kwartaal een 50 procent hogere omzet geboekt en overtrof daarmee de verwachtingen. De softwareleverancier profiteerde fors vanwege al het thuiswerken als gevolg van het coronavirus. Het aandeel verloor voorbeurs echter 13,7 procent, omdat de vooruitzichten van Slack tekort schoten in vergelijking tot die van Zoom Video.

CEO Elon Musk van Tesla haalde donderdag uit naar Amazon.com en diens oprichter Jeff Bezos, nadat de internetgigant een boek over de corona-uitbraak afwees. Musk noemde het besluit van Amazon ‘krankzinnig’ en zei dat het tijd is dat het bedrijf wordt opgesplitst vanwege de te grote macht van het bedrijf.

Vastgoedverhuurder Simon Property is een rechtszaak begonnen tegen Gap vanwege onbetaalde huren en andere kosten van in totaal 66 miljoen dollar. Het aandeel Simon Property noteerde voorbeurs 6,2 procent hoger. Gap steeg voorbeurs 2,1 procent.

PagerDuty verloor 7,1 procent, hoewel het digitale operations-management-platform beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het eerste kwartaal.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,3 procent lager op 3.112,35 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 26.281,82 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,7 procent tot 9.615,81 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.