Europa - 20 mei 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,2 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten sloten dinsdagavond, na een slecht laatste handelsuur, toch lager.

De markt kwam dinsdag onder druk te staan nadat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve tijdens een toelichting voor de bankencommissie van de Amerikaanse Senaat een eerdere verklaring dat de centrale bank het volledige arsenaal aan monetaire instrumenten zal gebruiken om de economie te ondersteunen, matigde.

“Voorzitter Powell kreeg de gelegenheid om zijn opmerkingen van vorige week over het begrotingsbeleid af te zwakken en dat is precies wat hij deed”, zei hoofdeconoom Stephen Stanley van Amherst Pierpont Securities. “Hij zei dat hij slechts wees op het risico dat er mogelijk meer begrotingshulp nodig zou kunnen zijn”, voegde hij toe.

Powell en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin, die ook voor het comité verscheen, verdedigden voor de bankencommissie de enorme steunmaatregelen die zijn getroffen ter ondersteuning van de economie. Daarbij is er veel kritiek dat met name grote bedrijven zouden profiteren van deze hulp, ten koste van kleine bedrijven.

“Aandelen in ontwikkelde markten, zoals de VS, zijn duur en ze zijn nog niet uit de gevarenzone wat betreft het coronavirus”, zei strateeg David Chao van Invesco. Hij waarschuwde dat de escalerende handelsspanningen tussen de VS en China, in combinatie met economische zwakte, de aandelenkoersen wereldwijd zouden kunnen drukken. “Het voelt als de rust voor een zomerstorm”, voegde hij toe.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 2,6 procent. De marktindex daalde van 746,7 naar 727,1.

Later op de dag volgen de wekelijkse olievoorraden en de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed.

De euro/dollar noteerde op 1,0960. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0926 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0921 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 2,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Target heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 284 miljoen dollar, ofwel 0,56 dollar per aandeel, op een omzet van 19,6 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,59 dollar per aandeel. De markt rekende op een aangepaste winst van 0,44 dollar per aandeel op een omzet van 19,0 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 1,5 procent.

Lowe’s heeft het afgelopen kwartaal de verwachtingen overtroffen, maar besloot, ondanks dat het goede momentum in mei doorzette, de outlook voor het hele boekjaar in te trekken. Het aandeel steeg voorbeurs 5,6 procent.

Royal Caribbean is het afgelopen kwartaal in de rode cijfers gedoken. De cruise-aanbieder boekte een aangepast verlies van 1,48 dollar per aandeel, terwijl de markt rekende op een verlies van slechts 0,34 dollar per aandeel. De omzet daalde van 2,44 miljard dollar naar 2,0 miljard dollar, terwijl gerekend werd op een omzet van 2,1 miljard dollar. Desondanks won het aandeel voorbeurs 2,9 procent.

Johnson & Johnson stopt met de verkoop van talkpoeder in de Verenigde Staten en Canada. Er zijn twijfels over de veiligheid van dit talkpoeder, waardoor de vraag terugloopt. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 1,0 procent.

Luchtvaartmaatschappijen meldden dat mensen weer vluchten beginnen te boeken, wat een mogelijk keerpunt suggereert nadat het coronavirus leidde tot een ongekende vraaguitval. United Airlines steeg 4,3 procent, terwijl Delta 3,7 procent won.

Facebook zet een grote stap in online winkelen via Facebook Shops, waarbij de internetreus kleine bedrijven inschakelt om hun producten via het Facebook-platform te verkopen. Het aandeel steeg voorbeurs 2,9 procent.

Komiek Joe Rogan heeft volgens The Wall Street Journal een exclusieve licentieovereenkomst gesloten met Spotify. De steamingsdienst betaalt 100 miljoen dollar om zijn podcast te mogen uitzenden.

Amerikaanse aandelencertificaten van Luckin Coffee verloren voorbeurs 30,0 procent. De Chinese koffieketen is verwikkeld in een boekhoudschandaal en beursuitbater Nasdaq heeft plannen om de notering te schrappen. Het aandeel verloor tot dusver bijna 90 procent van zijn waarde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,1 procent lager op 2.922,94 punten. De Dow Jones index eindigde 1,6 procent in het rood op 24.206,86 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 9.185,10 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments