x

Luckin Coffee

Kennisbank
Luckin Coffee

Luckin Coffee wordt ook wel de ‘Chinese Starbucks’ genoemd. De Chinese start-up is in enkele jaren uitgegroeid tot een heuse concurrent van de Amerikaanse koffiegigant. Luckin Coffee heeft in China op het moment van schrijven 2.370 winkels.

Maar het bedrijf focust zich ook op het online aspect, waar je niet meteen aan zou denken bij koffie. Luckin is nauw verbonden met zijn klanten door een mobiele applicatie. Met het online proces verzamelt Luckin data. En die gebruikt het volop door big data analyse en kunstmatige intelligentie toe te passen. Dat stelt Luckin Coffee in staat om zijn processen steeds weer te verbeteren.

Je kan Luckin Coffee op de beurs vinden onder de tickercode LK.

De CEO van Luckin Coffee is Zhiya Qian, die met zijn 42 jaar nog relatief jong is. En de CFO en COO van Lucking zijn beiden nog geen 40 jaar oud. Een jong managementteam dus. Ook is het bedrijf pas in 2017 opgericht.

Hoe verdient Luckin Coffee zijn geld?

Luckin CoffeeDe core business van Luckin Coffee is natuurlijk het verkopen van koffie. Daarnaast biedt het bedrijf ook andere producten aan, zoals voedsel en andere dranken. Dat doet het in 2.163 afhaalrestaurants, 109 restaurants waar klanten kunnen relaxen en 98 bezorgkeukens.

Vorig jaar opende Luckin meer dan 1.000 restaurants en daarmee is het nu Starbucks voorbij gegroeid in China.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Luckin Coffee zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.