Americas - 9 november 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op fors hogere opening na zicht op coronavaccin

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een fors hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 4,2 procent in het groen.

De futures stegen, nadat voormalig vice-president Joe Biden afgelopen weekeinde de overwinning opeiste, waarmee een einde kwam aan dagen van onzekerheid, maar kregen een extra ‘boost’ na de publicatie van positieve onderzoekresultaten van een potentieel coronavaccin van Pfizer en BioNTech.

Het vaccin van Pfizer en zijn Duitse partner BioNTech bieden een werkzaamheid van meer dan 90 procent om besmetting met het Covid-19 virus te voorkomen. Het nieuws komt op een moment waarop het aantal nieuwe coronabesmettingen in de Verenigde Staten op zondag steeg tot een recordnivau.

Het is de eerste gelegenheid voor de markt om te reageren op het nieuws dat dit weekend door de grote Amerikaanse persbureaus werd gebracht dat Biden de benodigde 270 kiesmannen binnen heeft. President Donald Trump heeft de strijd echter nog niet opgegeven, maar moet de juridische uitdaging nog aangaan, die volgens analisten weinig kans van slagen heeft.

De regering van Biden zal zich waarschijnlijk geconfronteerd zien met een door de Republikeinen gecontroleerde Senaat, tenzij de Democraten de vooralsnog onbesliste strijd in de staat Georgia toch winnen.

“Een week geleden werd met schroom gekeken naar een niet eenduidige verkiezingsuitslag, maar het blijkt dat de patstelling in Washington precies is wat beleggers willen”, zei strateeg van Ian Williams van Peel Hunt.

“Beleggers zijn ook positief over het vooruitzicht dan de Republikeinen waarschijnlijk de controle over de Senaat behouden, wat het vermogen van Democraten om grote initiatieven te introduceren, zoals het terugdraaien van belastingverlagingen, zou kunnen beperken”, zei marktanalist Ken Wong van Eastspring Investments.

Analisten stelden tevens dat de overwinning van Biden ook kan bijdragen aan de totstandkoming van een Brexit-deal.

De voorzitter van het Amerikaanse huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi heeft namens de Democraten laten weten dat de Britten kunnen fluiten naar een handelsakkoord met de Verenigde Staten, als zij zich niet houden aan het uittredingsverdrag met de Europese Unie. Hierdoor staat het Britse pond onder druk, zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen richtinggevende publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1880. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1881 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van  1,1872 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 10,0 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

McDonald’s heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht ondanks de coronacrisis. Het aandeel steeg voorbeurs 4,9 procent.

Apple noteerde voorbeurs 1,1 procent hoger. Apple heeft zijn contract met toeleverancier Pegatron opgeschort vanwege het schenden van de arbeidsvoorwaarden in China.

Pfizer steeg voorbeurs 15,3 procent, terwijl BioNTech 26,1 procent won, na publicatie van positieve onderzoeksresultaten.

De aandelen van bioscoopexploitant AMC stegen voorbeurs 83,0 procent, na het nieuws over het vaccin. Concertpromotor Live Nation steeg 19,9 procent.

Ook de luchtvaartsector had de winst in de rug dankzij het nieuws. United Airlines steeg 20,3 procent, Delta Air Lines won 18,7 procent, terwijl Southwest Airlines 15,9 procent hoger noteerde.

Canopy Growth steeg voorbeurs 13,7 procent, nadat het cannabisbedrijf beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde.

VF Corp, de moedermaatschappij van North Face, neemt streetwear-merk Surpreme over. De details van de transactie werden niet vermeld. Het aandeel steeg 12,1 procent.

Plug Power heeft in het derde kwartaal sterke resultaten geboekt en verhoogde daarom ook de outlook voor het hele boekjaar. Het bedrijf in waterstoftechnologie steeg 4,7 procent.

Zoom Video Communications en Beyond Meat publiceren nabeurs kwartaalcijfers, net als Nikola.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag vlak op 3.509,44 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 28.323,40 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 11.895,23 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.