Nederland - 23 juni 2018 - Beursbrink

Verkoop van cannabis voor recreatief gebruik start in oktober

door STIJN

Op dinsdag 19 juni werd er een historische beslissing genomen in Canada. De Canadese overheid keurde namelijk ‘Bill C-45’ goed, wat betekent dat het verbod op het recreatief gebruik van cannabis na 95 jaar wordt opgeheven. Deze nieuwe cannabis wet legt de basis voor de groei van een industrie die miljarden dollars kan generen. 

Canada is het eerste G-20 land dat het recreatief gebruik van cannabis legaliseert via de langverwachte ‘Bill C-45’. Men noemt dit een belangrijke en fundamentele beslissing die een grote invloed zal hebben op de rest van de wereld. Canada zal immers kunnen aantonen dat het legaliseren van marihuana een goede beslissing is waardoor andere landen zullen volgen.

Bruce Linton, CEO van Canopy Growth, noemt deze beslissing het begin van een ‘global movement’. Het toont aan dat landen hun standpunt inzake marihuana grondig aan het herzien zijn en dat het steeds meer en meer duidelijk wordt dat een verbod op cannabis niet meer van deze tijd is.

Markt

Canadese multinationals zoals Canopy, Aurora Cannabis en Cronos Group waren er vroeg bij in de snelgroeiende markt van medicinale marihuana en profiteren nu massaal van de versoepelde wetgeving. Het Canadese scenario zien ze ook gebeuren in andere landen, kijk maar naar de USA, Europa en Australië. Eén voor één wijzigt hier stilaan het standpunt tegenover marihuana.

We see this rippling across Europe. We see this rippling in the U.S., South America, and we’re even seeing movement in Asia

Marktkenners voorspellen dat de komende jaren, steeds meer landen hun marihuanabeleid zullen gaan wijzigen omdat het medische en financiële voordelen met zich meebrengt. Deze markt blijft dus nog altijd ontzettend veel potentieel hebben vermits we nog maar in de beginfase zitten van een wereldwijde adaptatie.

Oktober

Nu de wet is goedgekeurd, kan de verkoop van marihuana de vrije loop gaan in Canada. Er wordt verwacht dat de eerste verkopen in oktober zullen plaatsvinden, meer bepaald op 17 oktober. Dat kondigde Canadees premier Justin Trudeau enkele dagen nadat ‘Bill C-45’ werd goedgekeurd.

Bronnen: MJBizDaily

Foto: Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.