Nederland - 24 december 2020 - Aandelen

Brexit-deal in de maak!

door STIJN

Het lijkt er op dat we deze avond te horen zullen krijgen van Brits premier Boris Johnson en de Europese voorzitter Ursula von der Leyen dat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie een handelsakkoord hebben bereikt. Na 4,5 jaar lang onderhandelen en blufpoker spelen, zou de knoop eindelijk kunnen worden doorgehakt. Op dit eigenste moment wordt er nog gediscussieerd over details omtrent de visserij.

Het is een hobbelige rit geweest de afgelopen 4,5 jaar omtrent de brexit en of er een handelsakkoord bereikt zou kunnen worden met de Europese Unie. De afgelopen weken escaleerde het enorm gezien de deadline nadert en er nog altijd geen overeenstemming was inzake de grote struikelblokken. Nu zitten we in de allerlaatste fase met nog maar enkele uren te gaan.

Er wordt verwacht dat de Britse premier deze avond een persconferentie zal houden en zal aankondigen dat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie een akkoord hebben bereikt. Normaal gezien zou Boris Johnson deze ochtend al een persconferentie hebben gehouden maar ze zijn momenteel nog de puntjes op de i aan het zetten. Europese beurzen en het pond stijgen alvast.

Brexit

Het Verenigd Koninkrijk is officieel op 31 januari dit jaar uit de Europese Unie gestapt maar er werd een transitieperiode van 11 maanden afgesproken om nog bepaalde zaken te kunnen afhandelen. 31 december is de ultieme deadline, er resten nog maar enkele dagen en dus hebben beide partijen alles uit de kast gehaald om een handelsakkoord te bereiken voor het verstrijken van de deadline.

Een handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zal de Europese aandelenmarkten deugd doen. De afgelopen weken is gebleken dat de onzekerheid omtrent dit verhaal de Europese aandelen wat in bedwang heeft gehouden. Analisten verwachten dat, eens dit hoofdstuk is afgesloten, aandelen de komende weken kunnen stijgen zonder aarzeling.

Bronnen: CNBC

Foto: PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.