VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Americas - 4 januari 2021 - Aandelen

Wall Street klaar voor nieuwe records

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet, nadat ze met records 2020 uitgingen, op de hoop dat de regering de economie blijft stimuleren, totdat deze kan herstellen na de vaccinatie van de bevolking tegen het coronavirus.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 0,4 procent in het groen. Ook technologie-index Nasdaq koerst af op een 0,5 procent hogere start.

Beleggers beginnen vol goede moed aan het nieuwe jaar, in de verwachting dat een brede vacccinatie tegen het coronavirus de economische activiteit kan laten terugkeren tot de niveaus van voor de pandemie.

De aandelenmarkten zijn de afgelopen weken al flink gestegen op die verwachting, ondanks dat de pandemie blijft voortduren, met een recordaantal ziekenhuisopnames in de VS afgelopen zondag.

“Er is nog steeds heel slecht nieuws over het virus, maar de markt kijkt daar doorheen vanwege de vaccins”, zei Fahad Kamal van Kleinwort Hambros. “We hellen zeker over naar de positieve kant, gezien het verwachte economische herstel, de historisch lage rente, veel overheidsuitgaen en monetaire beleid in het verschiet.”

Positieve cijfers over de industrie in Azië en Europa droegen bij aan het optimisme. Ook voor de Amerikaanse inkoopmanagersindex wordt vanmiddag een sterke groei verwacht van de fabrieksactiviteit, ondanks de hernieuwde lockdownmaatregelen om het virus in te dammen.

De Aziatische beurzen gingen maandagochtend overwegend hoger en ook de Europese aandelen stegen over een breed front, met stijgingen van ruim een procent voor de grote indices in Duitsland en Frankrijk en zelfs 2,6 procent voor de FTSE100 in Londen.

De olieprijs steeg ook. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 48,89 dollar, terwijl een vat Brent-olie voor levering in maart 1,1 procent duurder werd op 52,39 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2302. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er 1,2217 op de borden.

Een overwinning van de Democraten in Georgia, die de partij van inkomend president Joe Biden een meerderheid zou geven in de Senaat, zal de dollar waarschijnlijk een forse zet omhoog geven, volgens Jeffrey Halley van Oanda.

Bedrijfsnieuws

Het Britse game-bedrijf Entain, eigenaar van het bekende gokbedrijf Ladbrokes, steeg 29 procent na een bod van MGM Resorts International van ruim 8 miljard Britse pond.

Roku is dichtbij een overname van de catalogus van content van streamingbedrijf Quibi, volgens bronnen van The Wall Street Journal. Het aandeel Roku lijkt 2,5 procent hoger te open.

Tesla won 2 procent voorbeurs. De autofabrikant maakte bekend dat vorig jaar 499.550 auto’s werden afgeleverd. De doelstelling van een half miljoen werd daarmee op een haar na gehaald. Als de Chinese markt zich blijft ontwikkelen als in 2020, dan zal Tesla in 2022 wereldwijd volgens analisten van Wedbush het aantal leveringen kunnen verdubbelen tot één miljoen stuks.

Flir Systems, dat sensortechnologie ontwikkelt, klom 23 procent na een overnamebod van Teledyne Technologies van circa 8 miljard dollar.

Grote farmaceutische bedrijven zoals GlaxoSmithKline en Sanofi hebben hun prijzen voor medicijnen aan het begin van het nieuwe jaar met gemiddeld 3,3 procent verhoogd. Dit is iets minder sterk dan in voorgaande jaren.

Alibaba opent vermoedelijk 2 procent lager. Er zijn steeds meer zorgen over oprichter Jack Ma, die inmiddels al zo’n twee maanden van het podium is verdwenen, nadat hij kritiek uitte op Beijing.

De aandelen van drie grote Chinese telecombedrijven gingen onderuit in Hongkong, op de aankondiging dat de beursnotering aan de New York Stock Exchange zal worden beëindigd, maar veerden daarna weer op. NYSE wil de handel in deze aandelen schrappen, omdat deze bedrijven banden hebben met het Chinese militaire apparaat. Volgens nieuwe regels in de VS is het verboden om in deze bedrijven te investeren. Vermoedelijk gaan de bedrijven in beroep tegen het besluit van de beursuitbater.

Slotstanden

Wall Street ging afgelopen donderdag het jaar uit op recordstanden. De S&P 500 index steeg 0,6 procent tot 3.756,07 punten, de Dow Jones index won 0,7 procent op 30.606,48 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 12.888,28 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.