New York Stock Exchange (NYSE)

New York Stock ExchangeDe NYSE, of de New York Stock Exchange is naar marktkapitalisatie de grootste aandelenbeurs ter wereld.

Hoe groot is de NYSE?

In aantal noteringen (ongeveer 2600 noteringen) en verhandelde aandelen is het de nummer twee na de NASDAQ. De NYSE wordt geleid door het bedrijf NYSE Euronext.

Fysiek en virtueel

In tegenstelling tot wat het geval is bij de meer virtuele beurzen (zoals de NASDAQ), was er bij de handel die onder de NYSE valt altijd sprake van directe communicatie tussen personen, dus op dezelfde fysieke locatie.

De NYSE is gelegen in New York, Manhattan.

Binnen de NYSE was er één “podium” voor elk op de beurs verhandeld aandelenfonds. Beursleden die namens hun klanten een bepaald aandeel wilden kopen of verkopen gingen naar het passende podium (ook wel pit genoemd), waar een zogenoemde specialist ervoor zorgde dat de transacties werden uitgevoerd. Dit ging vaak gepaard met rumoer en hectiek. Zeker gedurende een marktpaniek of crash. Deze rumoer en hectiek wordt vaak weergegeven in films over Wall Street.

Tegenwoordig hanteert de beurs een hybridemodel waarbij zowel handel plaatsvindt via schermen als via de specialisten op de beursvloer. Uiteraard verloopt het grootste deel van de handel nu via digitale systemen/schermen.

Sluitingsdagen NYSE

De New York Stoch Exchange is gesloten op:

  • Nieuwjaarsdag (1 januari)
  • Martin Luther King Day (derde maandag van januari)
  • Washington’s Birthday (derde maandag van februari)
  • Good Friday (de vrijdag na Pasen)
  • Memorial Day (de laatste maandag van mei)
  • Independence Day (4 juli)
  • Labor Day (eerste maandag van september)
  • Thanksgiving (de vierde donderdag van november)

Indien de sluitingsdag in het weekend valt, wordt het op de volgende werkdag gesloten.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.