Europa - 1 oktober 2020 - Aandelen

Wall Street klaar voor hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening, door hernieuwd optimisme over een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie tijdens de coronacrisis.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index stonden een half uur voor de opening 0,9 procent in het groen. Technologie-index Nasdaq koerst op een plus af van 1,6 procent.

De S&P500 sloot september af met een verlies, maar is in het tweede en derde kwartaal in totaal met 27 procent gestegen.

Sommige beleggers hopen dat de opverende economie tot beter dan verwachte derdekwartaalcijfers van bedrijven zal leiden. De trek bij beleggers in beleggingen met hogere rendementen, waaronder aandelen, wordt nog steeds gevoed door de vloedgolf van goedkoop geld waar centrale banken en overheden de markt mee overspoelen.

“Als je naar de markt kijkt, dan zegt die dat we volgend jaar een herstel krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat we in een nieuwe stijgende markt zitten”, zei Patrick Spencer van Baird. “Zelfs met de verkiezingen, daar zitten de centrale banken en liquiditeit achter.”

Beleggers blijven afwegen of het Congres een nieuw steunpakket zal goedkeuren dat de economische groei zou stimuleren voorafgaand aan de verkiezingen, nadat die hoop de afgelopen weken grotendeels leek te zijn vervlogen.

Hernieuwde gesprekken tussen voorzitter Nancy Pelosi en de minister van financiën Steven Mnuchin leidden tot optimisme, maar dat ebde weer weg nadat het Huis van Afgevaardigden een stemming over een steunpakket van 2,2 biljoen dollar uitstelde.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS daalde afgleopen week met 36.000 tot 837.000.

De bestedingen van de gemiddelde Amerikaan zijn in augustus met 1,0 procent gestegen, na een plus van 1,5 procent een maand eerder. De inkomens daalden daarentegen met 2,7 procent in augustus.

De euro/dollar noteerde op 1,1763. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1725 op de borden.

De olieprijs zakte. Een november-future West Texas Intermediate daalde 1,7 procent tot 39,62 dollar. Brent-olie voor december werd 1,4 procent minder waard.

Bedrijfsnieuws

PepsiCo heeft het afgelopen kwartaal de verwachtingen overtroffen met een winststijging tot 2,3 miljard dollar en een omzetgroei naar 18,1 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 1,2 procent.

Ook de beter dan verwachte resultaten van Conagra Brands werden goed ontvangen. Het aandeel koerst op een openingswinst van 3 procent af.

Het aandeel Bed, Bath & Beyond steeg zelfs 9 procent na een kwartaalwinst van 218 miljoen te hebben geboekt. Analisten rekenden nog op een fors verlies. De omzet daalde wel licht maar was toch beter dan verwacht.

Ford heeft John Lawler benoemd als financieel directeur en gaat reorganiseren onder de nieuwe CEO Jim Farley. CFO Tim Stone vertrekt.

Blootblad Playboy gaat weer naar de beurs, door de fusie met het beursgenoteerde overnamevehikel Mountain Crest. Playboy wordt gekocht voor 381 miljoen dollar en heeft tot en met 2029 een kasstroom van 400 miljoen dollar, uit de verkoop van tijdschriften, lingerie en allerlei merkartikelen.

Exxon Mobil heeft zijn derde olieboorproject voor de kust van Guyana het groene licht gegeven, na overheidsgoedkeuring. Het Paraya-project kan tot 220.000 vaten per dag produceren vanaf 2024.

Avocado-producent Mission Produce is voor minder geld naar de beurs gegaan dan gepland. De uitgifteprijs was 12 dollar voor 8 miljoen aandelen. Eerder mikte het bedrijf nog op 15 tot 17 dollar voor 9,4 miljoen aandelen.

Slotstanden

Wall Street eindigde woensdag met winst. De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,8 procent tot 3.363,0 punten, de Dow Jones index won 1,2 procent op 27.781,70 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent hoger op 11.167,51 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.