USA - 4 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Wall Street houdt deuren gesloten

(ABM FN-Dow Jones) Er vindt dinsdag geen handel plaats op Wall Street vanwege Independence Day.

Voorafgaand aan de viering van de onafhankelijkheid was maandag al sprake van een verkorte handelssessie. De Amerikaanse beurzen sloten overwegend hoger, waarbij sprake was van lage handelsvolumes en de dollar steun haalde uit beter dan verwachte macro-economische data.

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,2 procent hoger op 2.429,01 punten. De Dow Jones index eindigde, na even een tussentijds record te hebben neergezet, 0,6 procent in het groen op 21.479,27 punten. Technologiebeurs Nasdaq moest het opnieuw doen met verlies en daalde 0,5 procent tot 6.110,16 punten.

In Europa was dinsdag sprake van een licht negatief sentiment, met een verlies van 0,1 procent voor de breed samengestelde Stoxx Europe 600 index. Volgens marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities haalden de Europese beurzen bij een gebrek aan nieuws hun richting uit de publicaties van een dag eerder. “De beter dan verwachte Amerikaanse ISM-cijfers zetten de dollar hoger”, aldus Anthis. “Recente data uit de Verenigde Staten zijn verdeeld, dus sterke industriële cijfers doen de verwachtingen voor het Amerikaans banenrapport stijgen”, voegde hij toe.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op verlies. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,1 procent tot 20.032,35 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,4 procent op 3.182,80 punten.

Op macro-economisch vlak is het woensdag nog rustig in Amerika. Het zwaartepunt van de dag ligt bij de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee. Tijdens de tweedaagse bijeenkomst op 13 en 14 juni verhoogde de Federal Reserve conform de verwachting de rente met 0,25 procentpunt naar een bandbreedte van 1,00 tot 1,25 procent. Daarnaast maakte de Fed het plan bekend om de balans van 4,5 biljoen dollar in te krimpen. Daar wordt “ergens dit jaar” mee gestart, zei de centrale bank, zonder een startdatum te noemen.

Donderdag is de macro-economische agenda voller, met onder andere het rapport over de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de Amerikaanse private sector van loonstrookjesverwerker ADP. Die cijfers zijn voor de markt vaak een indicatie voor het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag wordt vrijgegeven.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 46,92 dollar, terwijl een september-future Brent 0,4 procent goedkoper werd op 49,49 dollar.

De euro/dollar noteerde rond de klok van drie uur op 1,1345. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1362 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1364 op de borden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.