Nederland - 9 april 2019 - Aandelen

Wall Street tipt deze drie marihuana aandelen

door STIJN

Marihuana aandelen zijn niet bepaald gegeerd door institutionele beleggers en investeerders omwille van de controverse en het taboe dat er nog aan verbonden is, maar dat wil niet zeggen dat deze beleggers er geen voorstander van zijn. Wall Street analisten hebben alleszins een top drie van aandelen waarvan ze verwachten dat ze de komende periode goed zullen presteren.

Veel Canadese marihuana bedrijven trekken de aandacht op de marihuana markt, niet alleen van particuliere beleggers maar ook van de Wall Street analisten. Er zijn alvast drie bedrijven waarvan ze verwachten dat de kans op stijgende beurskoersen vrij groot is, een klein overzichtje.

Canopy Growth

Als het grootste bedrijf in de branche met zowel omzet als marktkapitalisatie, is Canopy Growth de onbetwiste koning van de cannabisindustrie. In het laatste kwartaal bracht Canopy Growth 97 dollar miljoen winst op, wat een groei van 350 procent jaar op jaar betekent.

Dat is echt een indrukwekkend groeipercentage waarmee het bedrijf de gunst van analisten heeft verdiend. Volgens de Wall Street Journal, die verschillende Canopy analisten volgt, is de gemiddelde richtprijs voor de aandelen 72 dollar, dat is 28 % hoger dan de huidige prijs van het aandeel.

Aphria

In het meest recente kwartaal heeft Aphria zijn omzet met 154 procent en de winst met een verbazingwekkende 750 procent verhoogd. Net zoals zijn concurrenten profiteerde het bedrijf van de legale recreatieve cannabisverkopen eind vorig jaar. Deze groeispurt werd echter verwacht en de resultaten misten eigenlijk de verwachtingen van analisten.

Desalniettemin houden analisten nog steeds van Aphria, genoeg om het een sterke beoordeling te geven. Van de 11 analisten die de aandelen volgen, beoordelen de meesten het als een ‘buy’, met een gemiddelde richtprijs van 16 dollar, dat is aanzienlijk hoger dan de huidige prijs.

Aurora Cannabis

Aurora-cannabis is één van de snelst groeiende marihuana-aandelen die er zijn, de omzet in het afgelopen kwartaal is met 430 procent gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal.

Volgens de Wall Street Journal is de richtprijs van 11 analisten die de aandelen volgen 13,30 dollar, ruim boven het huidige prijskaartje van 12 dollar. Dit prijsdoel zou Aurora het minste voordeel geven van de drie aandelen op de lijst. Aurora is de laatste tijd echter meer aan het verkopen dan eender welk ander cannabisbedrijf. Aan dit tempo Aurora alsnog een uitblinker worden.

Bronnen: TMF

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel