Americas - 25 mei 2020 - Beursbrink

Wall Street houdt deuren gesloten

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street houdt maandag de deuren gesloten vanwege Memorial Day.

De Amerikaanse beurzen noteerden afgelopen week op weekbasis ruim in de plus, aangejaagd door de hoop op een coronavaccin en een economisch herstel, nu alle 50 Amerikaanse staten hun lockdownmaatregelen hebben versoepeld.

Het optimisme wordt anderzijds in bedwang gehouden door de vrees voor een tweede besmettingsgolf en de toenemende spanningen tussen China en de VS, aangejaagd door een nieuwe veiligheidswet die Beijing wil invoeren in Hongkong.

Verder bleek dit weekend dat het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz faillissement heeft aangevraagd. De autoverhuurder deed bij de rechtbank in Wilmington in Delaware een zogeheten Chapter 11-aanvraag, waarmee het hoopt via een reorganisatie een doorstart te kunnen maken.

Sinds de corona-uitbraak en de daaropvolgende lockdownmaatregelen staan bijna 700.000 auto’s uit de verhuurvloot van Hertz stil. Al voor de virusuitbraak had Hertz het moeilijk, door de concurrentie van rivalen als Avis Budget Group, maar ook taxidiensten als Uber en Lyft. De onderneming telde tot voor kort bijna 40.000 werknemers.

Virusremmer remdesivir van Gilead Sciences heeft volgens het National Institute of Allergy and Infectious Diseases opnieuw positieve resultaten laten zien als behandeling tegen Covid-19. De nieuwe data laten zien dat patiënten die remdesivir kregen toegediend, het ziekenhuis na 11 dagen konden verlaten. Bij patiënten in een placebo-groep volgde ontslag uit het ziekenhuis na 14 dagen. Ook de sterftegraad daalde bij de groep die remdesivir kreeg toegediend, volgens NIAID.

Ruim 1,64 miljoen Amerikanen zijn momenteel besmet met corona. Inmiddels zijn er bijna 98.000 mensen overleden aan het virus.

De euro/dollar handelde op maandag op 1,0906, terwijl olie iets duurder werd.

Slotstanden 

De S&P 500 steeg vrijdag 0,2 procent op 2.955 punten. De Dow Jones index daalde fractioneel tot 24.465 punten en de Nasdaq won 0,4 procent op een slot van 9.325 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel