Americas - 21 augustus 2019 - Beursbrink

Wall Street hoger gesloten

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag met winst gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,8 procent tot 2.924,43 punten, de Dow Jones index won 0,9 procent op 26.202,73 punten en de Nasdaq sloot 0,9 procent hoger op 8.020,21 punten.

In de aanloop naar de notulen van de Fed stonden de beurzen onder aanvoering van goede bedrijfscijfers van Target en Lowe’s ruim in de plus. Ook na het naar buiten komen van notulen hielden de markten de winst vast.

De Fed voorzitter Jerome Powell gaf aan de renteverlaging te zien als een ‘mid-cycle-aanpassing’ en niet als het begin van een agressieve verruimingscampagne.

“De markt lijkt positief te reageren, niet alleen op de goede onderliggende resultaten van de retailers, maar ook op het fiscale en monetaire beleid van de VS, men staat klaar om te doen wat moet gebeuren om de economie draaiende te houden”, stelt senior portefeuillemanager  Thomas Martin van Globalt Investments.

Op vrijdag spreekt Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, in Jackson Hole op het jaarlijkse symposium van de Fed over het economisch beleid.

Eerder op de dag kwam naar buiten dat er in Amerika ruim 500.000 minder banen zijn gecreëerd dan aangenomen werd. Dit maakte the Bureau of Labor Statistics bekend. Deze herziening is de grootste sinds de sinds 2009.

“Deze aanpassing lijkt logisch omdat de gemiddelde maandelijkse stijging van 223.000 in 2018 te goed leek om waar te zijn in het licht van de krapte op de arbeidsmarkt en de problemen die bedrijven hebben om gekwalificeerde werknemers te vinden”, aldus hoofd econoom Stephen Stanley van Amherst Pierpont Securities.

De aandelenmarkten reageerden niet op herziene cijfers.

De euro/dollar noteerde op 1,1084. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1097 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1097 op de borden.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,45 dollar lager, of 0,8 procent, op 55,68 dollar.

Bedrijfsnieuws

Target heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 938 miljoen dollar, ofwel 1,82 dollar per aandeel, op een omzet van 18,4 miljard dollar. De resultaten waren beter dan verwacht. Het aandeel steeg in reactie op de cijfers 20,4 procent.

Lowe’s rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,68 miljard dollar, ofwel 2,14 dollar per aandeel, op een omzet van 20,99 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 2,15 dollar per aandeel. De resultaten werden positief ontvangen. Het aandeel noteerde 10,2 procent

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel