Nederland - 22 september 2022 - Beursbrink

Nasdaq verdiept zich in cryptowereld

door STIJN

Nasdaq Inc., de exploitant van één van de grootste en bekendste beurzen ter wereld, de NASDAQ, gaat instituties lokken met nieuwe crypto-bewaardiensten. Met een gespecialiseerde dochteronderneming wil Nasdaq institutionele beleggers, zoals banken, verzekeringen en fondsen, de mogelijkheid aanbieden om zich te begeven op de cryptomarkt.

Crypto wordt steeds meer mainstream. Tal van banken bieden reeds diensten aan terwijl sommige bedrijven digitale munten accepteren als betaalmiddel. Er is groot nieuws want de technologiebeurs Nasdaq heeft laten weten dat ze cryptodiensten willen aanbieden aan financiële instellingen. Hier moeten ze eerst toestemming voor krijgen van de financiële toezichthouder.

Om hun klanten veilige diensten te kunnen aanbieden, gaat Nasdaq extra investeren in technologie die wordt ingezet tegen witwassen, fraude en marktmisbruik. De cryptomarkt is niet volledig nieuw voor Nasdaq. Ze werken namelijk reeds samen met bedrijven zoals Coinbase en FTX om bepaalde technologieën te leveren. Verder hebben ze ook een Nasdaq Crypto Index ETF gelanceerd.

Nasdaq

Nu gaan ze dus een stap verder met crypto-bewaardiensten. Dit zal echter niet voor iedereen zijn weggelegd, ze mikken op grote instituties zoals investeringsfondsen en vermogensbeheerders. Ze volgen daarmee het voorbeeld van Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. In augustus sloten ze een deal met Coinbase inzake soortgelijke diensten.

Qua timing is het natuurlijk ongelukkig. Het sentiment op de cryptomarkt, op andere markten evenzeer, is negatief waardoor bitcoin en ether zijn gedaald naar akelige dieptepunten. Bitcoin noteert sinds begin dit jaar bijna 60 procent lager. Sinds juni lijkt de cryptomarkt enkel nog horizontaal te bewegen. Men vermoedt dat 18.000 – 19.000 dollar een stevig bodem biedt.

Bronnen: Namcios – Bitcoin Magazine – Nasdaq

Foto: Julien G. – FlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.