Americas - 5 mei 2022 - Aandelen

Wall Street doet stapje terug

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen donderdag een lagere opening voor Wall Street na de opluchtingsrally op woensdag. Rond lunchtijd noteren de futures op de S&P 500 0,5 procent in het rood.

Woensdag sloten de indexen in New York flink hoger in reactie op het langverwachte rentebesluit van de Federal Reserve, waarbij de rente met 50 basispunten omhoog ging, naar een bandbreedte van 0,75 tot 1,00 procent.

Dit was conform de verwachting, oordeelde marktanalist Philip Marey van Rabobank, die verder weinig verrassends zag in de aankondiging van de Fed. Dat de centrale bank zijn balans vanaf 1 juni gaat afbouwen, is de enige voetnoot, vond de analist, want daar had men ook wel eerder mee kunnen beginnen.

Donderdag lijken beleggers vooral op adem te komen, volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

“Beleggers zijn opgelucht dat de Fed met zijn rentebesluit heeft voldaan aan de marktverwachting”, aldus Aslam. “Het beste nieuws voor handelaren en beleggers is dat de Fed niet verwacht dat het de rente met 75 basispunten moet gaan verhogen.”

De grote vraag is nu of de Amerikaanse beurzen hun bodem hebben bereikt, “omdat beleggers minder bezorgd zijn over het monetaire beleid van de Fed en de inflatie in de VS”, aldus Aslam.

Op macro-economisch vlak is er donderdag aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen.

WTI-olie is iets duurder voorafgaand aan de maandelijkse bijeenkomst van OPEC+. De euro/dollar noteert rond lunchtijd op 1,0606. De Amerikaanse tienjaarsrente staat op 2,95 procent.

Bedrijfsnieuws

Groeiaandelen gaan een moeizame dag tegemoet. In de voorbeurshandel dalen chipmakers als Advanced Micro Devices en Nvidia zo’n 1,5 procent. Ook Tesla en Netflix lijken donderdag lager te gaan openen.

eBay is het afgelopen kwartaal in de rode cijfers gedoken, onder andere als gevolg van een daling van de reële waarde van zijn beleggingen in aandelen. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse onlineveilinghuis. Het aandeel noteert donderdag voorbeurs xxx

Booking Holdings heeft in het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht en zei dat de mondiale reistrends in het huidige kwartaal sterker worden. Het aandeel lijkt zo’n 10 procent hoger te gaan openen.

Online marktplaats Etsy kwam met een voorzichtige outlook voor het lopende kwartaal. Het aandeel verliest voorbeurs ruim 10 procent.

Slotstanden

De S&P 500 index steeg woensdag 3,0 procent tot 4.300,17 punten, de Dow Jones index won 2,8 procent op 34.061,06 punten en de Nasdaq sloot 3,2 procent hoger op 12.964,86 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.