Americas - 28 augustus 2019 - Aandelen

Lagere opening voor Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)  De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening, na een minder vriendschappelijke tweet van president Trump tegenover China en een aankondiging van de Britse premier die een harde Brexit een stap dichterbij brengt.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.

Beleggers keken woensdag ook naar het mogelijke recessiesignaal dat wordt afgegeven door de omgekeerde rendementscurve op de markt voor Amerikaanse staatsleningen, en naar de kans op een mogelijke escalatie van de handelsoorlog.

Na een aantal dagen een vriendelijke toon te hebben aangeslagen, liet de Amerikaanse president Donald Trump woensdag blijken dat hij wel tevreden is met het verloop van het handelsdispuut met China. In een tweet schreef hij dat iedereen die hem nu adviseert over China, zelf eerder hopeloos faalde op dat vlak, terwijl Trump meent dat hij het heel goed doet. “Dit hebben ze nog nooit eerder meegemaakt!”

“De markt voor Treasury’s blijft centraal in de belangstelling, zelfs voor de trend in de intraday-handel op de aandelenmarkt”, stelde analist Ken Berman van Gorilla Trades. De diepere inversie van de rendementscurve was duidelijk de achtergrond voor de koersdalingen van dinsdag. Beleggers dreven de prijzen op van de veilige obligaties, omdat zij vluchtten voor de toenemende handelsspanningen.

Beleggers kijken later woensdag ook naar toespraken van Thomas Barkin en Mary Daly van de Federal Reserve, voor signalen over de komende beleidsstappen van de Amerikaanse centrale bank.

In Europa was het sentiment negatief, nadat de Britse premier Boris Johnson aankondigde dat hij het parlement wil schorsen. Johnson zei dat hij de koningin wil vragen om het parlement een aantal weken buiten werking te stellen, voorafgaand aan het geplande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op 31 oktober. Door de schorsing zouden parlementsleden moeilijker een Brexit zonder akkoord kunnen blokkeren.

De olieprijs steeg. Een oktober-future West Texas Intermediate stond 1,5 procent tot 55,76 dollar, terwijl een november-future Brent 1,2 procent duurder werd op 59,73 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1094. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1088 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op  stond er 1,1091 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Purdue Pharma wil 10 miljard tot 12 miljard dollar betalen aan Amerikaanse lokale en staatsoverheden in een schikkng van meer dan 2.000 zaken rond de verkoop van opioïde pijnstillers, volgens The Wall Street Journal. Purdue Pharma, eigendom van de familie Sackler, maakt de pijnstiller OxyContin. Door de schikking zou Purdue failliet gaan en omgevormd worden tot een trustkantoor in dienst van het publieke belang, dat zijn inkomsten gebruikt om de overheden te betalen.

Maandag oordeelde een rechtbank in Oklahoma al dat Johnson & Johnson 572 miljoen dollar moet betalen voor zijn bijdrage aan het pijnstillermisbruik in die staat. Heet aandeel Johnson & Johnson stond voorbeurs licht lager.

Tiffany & Co heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet geboekt. Dit bleek woensdag na publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal van de Amerikaanse juwelier. De winst per aandeel was wel hoger dan verwacht. Het aandeel daalde voorbeurs desalniettemin bijna 3 procent.

Hewlett Packard  Enterprise verhoogde zijn winstverwachtingen voor dit jaar na kwartaalcijfers die de doelstellingen overtroffen. Het aandeel steeg voorbeurs 4 procent.

Costco steeg 0,5 procent in de elektronische handel, nadat de opening van de eerste winkel op het Chinese vasteland zo veel publiek trok dat de winkel vervroegd moest sluiten. Dinsdag steeg het aandeel 5 procent.

Technologiebedrijf Veeva Systems boekte een beter dan verwachte omzet. Het aandeel steeg voorbeurs 1,9 procent.

Marlboro-fabrikanten Philip Morris International en Altria zijn in gevorderde gesprekken over een fusie, die de twee tabaksreuzen weer zou verenigen, nu zij kampen met afnemende vraag. De twee bedrijven werden in 2008 van elkaar gesplitst maar verkopen dezelfde sigarettenmerken, waaronder Marlboro, een van de bekendste merken ter wereld. Altria verkoopt de sigaretten in de VS en Philip Morris doet dat elders in de wereld. Een fusie zou een bedrijf ter waarde van zo’n 200 miljard dollar creëren. Philip Morris sloot dinsdag bijna 8 procent lager. Altria verloor 4 procent.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag lager. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 2.869,14 punten, de Dow Jones index verloor 0,5 procent op 25.777,97 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 7.826,95 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.