Americas - 22 november 2019 - Beursbrink

Wall Street beweegt richting licht hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

Daarmee herstellen de Amerikaanse aandelenmarkten van de lichte verliezen van een dag eerder, hoewel de onzekerheid over de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China voortduren. De tegenstrijdige berichtgeving drukt volgens marktanalist David Madden van CMC Markets wereldwijd op het sentiment.

“Handelaren zijn onzeker over de richting van de markt”, zei Madden. Mogelijk dat het pas in 2020 tot een akkoord komt. Belangrijk is volgens Madden of de VS bereid zijn af te zien van nieuwe importheffingen medio december. Volgens berichten uit China zou Amerika hiertoe bereid zijn.

“We willen werken aan een fase een deal op basis van wederzijds respect en gelijkwaardigheid”, zei de Chinese president Xi Jinping volgens Reuters. “Als nodig zullen we terugslaan, maar we hebben er hard aan gewerkt om een handelsoorlog te voorkomen. Wij zijn deze handelsoorlog niet begonnen en het is ook iets dat we niet willen”, vervolgde de president.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. De samengestelde inkoopmanagersindex voor november en het consumentenvertrouwen.

De euro/dollar noteerde op 1,1057. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1060 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1057 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,5 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Foot Locker heeft het afgelopen kwartaal een hoger dan verwachte winst geboekt, terwijl ook de identieke omzet de verwachtingen overtrof. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 3,7 procent.

Gap steeg voorbeurs 3,9 procent. De Amerikaanse kledingsretailer heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, nadat de markt zijn verwachtingen al neerwaarts bijstelde na een winstwaarschuwing begin november.

Macy’s noteerde voorbeurs 1,0 procent hoger, nadat het concern donderdag 2,3 procent lager sloot. De Amerikaanse warenhuisketen rapporteerde donderdag een lagere winst en omzet en verlaagde tevens de outlook voor het hele boekjaar.

Tesla verloor voorbeurs 3,7 procent, nadat de producent van elektrische auto’s donderdag laat zijn ‘cyberpunk’ pick-up truck presenteerde. Marktvolgers vrezen dat het een tijdje kan duren alvorens de markt het out-of-the-box ontwerp accepteert. De prijs van het voertuig is echter lager dan verwacht.

Boeing kan vrijdag mogelijk bewegen, na mediaberichten dat de Federal Aviation Administration van mening is dat de herintroductie voor de 737 MAX vliegtuigen in januari te voorbarig is. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,2 procent hoger.

Hibbett Sport’s steeg in de elektronische handel 20,9 procent, na sterke kwartaalcijfers. De winkelketen in sportartikelen verhoogde tevens de winstverwachting voor het hele boekjaar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 3.103,54 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 27.766,29 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 8.506,21 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel