VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 21 november 2019 - Beursbrink

Olie stijgt 3 procent door deze factoren

door STIJN

De olieprijzen zijn woensdag met 3 procent gestegen nadat is gebleken dat de Amerikaanse olievoorraden lager uitvallen dan men eerst had verwacht. Daarenboven nemen de spanningen in het Midden-Oosten toe door de interceptie van een Saoedisch gevechtsvliegtuig door de Houthi-rebellen uit Jemen. Gunstige taferelen voor de olieprijzen in ieder geval.

De olieprijzen hebben weer wat steun gevonden dankzij twee factoren die een positieve invloed hebben op de oliemarkt. Enerzijds zijn er de Amerikaanse olievoorraden, die onverwacht minder groot zijn dan men eerst had gedacht. Anderzijds zijn er nieuwe spanningen in het Midden-Oosten. Houthi-rebellen hebben namelijk een Saoedisch gevechtsvliegtuig onderschept.

De West Texas Intermediate crude ging met 3,40 procent omhoog, een stijging van 1,90 dollar per vat. Ook de Brent olie steeg behoorlijk, namelijk 1,56 dollar naar 62,47 dollar per vat.

Factoren

De olievoorraden in de Verenigde Staten van Amerika was gestegen met 1,4 miljoen vaten. Analisten hadden echter verwacht dat de voorraad zou stijgen met 1,6 miljoen vaten. Daarenboven is het werkelijke cijfer een pak lager dan de 2,22 miljoen vaten van enkele weken geleden.

Dan is er ook nog de situatie in het Midden-Oosten. De Houthi-rebellen hebben deze week een Saoedisch gevechtsvliegtuig onderschept. Volgens Reuters werd het vliegtuig neergehaald door raketten. Eén ding is zeker, de spanningen doen olieprijzen alleszins fors stijgen.

Lagere Amerikaanse olievoorraden en spanningen in het Midden-Oosten zijn een goede mix zo blijkt. Daarenboven is er ook nog de onrust over mogelijke nieuwe importheffingen die Amerikaans president Trump in het leven wil roepen als China de ‘phase one deal’ niet wil ondertekenen.

Bronnen: CNBC

Foto: Skeeze – Needpix

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.