Americas - 7 oktober 2019 - Beursbrink

Wall Street beweegt richting lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Daarmee lijkt het positieve sentiment na het Amerikaans banenrapport van afgelopen vrijdag vervlogen. Beijing zou in aanloop naar de hervatting van de handelsbesprekingen met de Verenigde Staten de lijst met onderwerpen waarover onderhandeld zal worden, fors hebben ingekort. De leider van de Chinese handelsdelegatie, vicepremier Liu He, zou hebben aangegeven zich niet te committeren aan hervormingen van het industriële beleid en overheidssubsidies, twee van de belangrijkste klachten van de regering Trump.

Ook analist David Madden van CMC Markets meent dat het positieve sentiment volgend op het Amerikaanse banenrapport van vrijdag door de hernieuwde zorgen over de handelsbesprekingen volledig in rook is opgegaan.

De nieuwe ronde van onderhandelingen komt op een moment dat er voorbereidingen worden getroffen voor een eventuele afzettingsprocedure tegen Trump. Volgens marktvolgers wordt het onderzoek door Chinese functionarissen beschouwd als een verzwakking van de onderhandelingspositie van de president.

Ondertussen is er een tweede klokkenluider opgestaan met kennis uit de eerste hand over het gesprek op 25 juli tussen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en Trump.

De hoop van president Trump om een historisch akkoord te sluiten met Noord-Korea over denuclearisering van het land is afgelopen weekeinde eveneens onder druk komen te staan, nadat Pyongyang een flink aantal concessie eist van de Verenigde Staten. Indien de VS niet over de brug komen, dan dreigt Pyongyang “met het direct beëindigen” van de gesprekken. De VS hopen juist over 2 weken verder te praten.

Op macro-economisch vlak staat maandag in de Verenigde Staten het consumentenkrediet in augustus geagendeerd.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve spreekt maandag tijdens een evenement in Salt Lake City. Powell sprak vrijdag in Washington van een gezonde economie, die wordt geconfronteerd met uitdagingen, zoals een lagere groei, lage inflatie en dito rentes.

De euro/dollar noteerde op 1,0995. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0974 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0976 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 1,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

General Electric noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent hoger. De autofabrikant meldde de pensioenplannen voor ruim 20.000 werknemers te zullen bevriezen. GM ligt al geruime tijd overhoop met de  Amerikaanse vakbonden.

Levi Strauss kan deze week waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers. De jeansfabrikant komt dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers.

AT&T, BlackRock en Morgan Stanley komen later in de week ook met resultaten.

PayPal Holdings trekt zich terug uit een groep van bedrijven die Facebook om zich heen heeft verzameld voor de lancering van zijn virtuele betalingsnetwerk Libra. Dit nieuws volgde nadat The Wall Street Journal vorige week al meldde dat creditcardmaatschappijen VISA en Mastercard, als ook een aantal andere financiële partners hun betrokkenheid zouden heroverwegen vanwege de kritiek uit de VS en Europa.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,4 procent hoger op 2.952,01 punten. De Dow Jones index eindigde 1,4 procent in het groen op 26.573,72 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 7.982,47 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.