Nederland - 17 augustus 2022 - Aandelen

BlackRock ziet kansen in hernieuwbare energie en batterijen

door STIJN

Nu de hoeveelheid hernieuwbare energie blijft toenemen, wordt het steeds belangrijker om manieren te vinden deze op te kunnen slaan. Investeringsbedrijf BlackRock heeft 700 miljoen dollar geïnvesteerd in Akaysha Energy, een Australisch bedrijf dat projecten voor batterijopslag en hernieuwbare energie ontwikkelt.

De wereld wil steeds minder fossiele brandstoffen gebruiken en overschakelen naar hernieuwbare energie. Deze energie moet uiteraard opgeslagen kunnen worden. Dat gebeurt voorlopig in de vorm van grote batterijen. Investeringsbedrijf BlackRock verwacht dat deze bedrijven zeer winstgevend gaan worden en besloot daarom 700 miljoen dollar te investeren in Akaysha Energy.

Dit bedrijf heeft plannen om energieopslag projecten te ontwikkelen in Azië, inclusief Japan en Taiwan. Effectieve, grootschalige opslagsystemen zullen steeds belangrijker worden naarmate de capaciteit van hernieuwbare energie toeneemt. Dit komt omdat energiebronnen zoals zon en wind weliswaar hernieuwbaar zijn, maar niet constant.

Hernieuwbare energie

Het Internationaal Energieagentschap heeft gezegd dat een snelle opschaling van energieopslag van cruciaal belang is om te voldoen aan de flexibiliteitsbehoeften in een koolstofvrij elektriciteitssysteem. Volgens het IEA zijn de investeringen in batterijopslag in 2020 met bijna 40 procent gegroeid tot 5,5 miljard dollar. Het lijkt een echte business te worden.

Cijfers van de Australische overheid tonen aan dat fossiele brandstoffen in 2020 goed waren voor 76 procent van de totale elektriciteitsopwekking, met een aandeel van steenkool op 54 procent, gas op 20 procent en olie op 2 procent. Het aandeel van hernieuwbare energie kwam uit op 24 procent. Dat laatste cijfer is aan het toenemen en zal op termijn het grootste aandeel hebben.

Bronnen: Anmar Frangoul – CNBC

Foto: Zak zak – Flickr CC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.