VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 27 september 2019

Wall Street beweegt richting hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten sloten donderdag licht lager door de politieke onrust in Washington, nadat een rapport werd vrijgegeven waarin een klokkenluider beweerde dat ambtenaren van het Witte Huis de transcripten en/of geluidsopnames van Trump’s gesprek met de Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy hebben geprobeerd te verdoezelen.

Trump zou de Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy hebben gevraagd om een onderzoek te starten naar oud-vicepresident Joe Biden, de mogelijke Democratische rivaal van Trump in de verkiezingen van volgend jaar.

“….leuk gesprek met de nieuwe president van Oekraïne, het kon niet beter of eervoller zijn geweest en de Fake News media en Democraten, die als team werken, hebben het op frauduleuze wijze slecht gemaakt. Het was niet slecht…het was heel legaal en heel goed. Een voortdurende heksenjacht”, twitterde Trump vandaag.

De kwestie is de aanleiding voor een afzettingsprocedure die tegen Trump is gestart. Tech-aandelen, healthcare en financials kwamen onder druk te staan, terwijl beleggers een hoorzitting van het congres volgden met waarnemend directeur van de nationale inlichtingendienst, Joseph Maguire, over de klacht van de klokkenluider.

“Er is een behoorlijke hoeveelheid onzekerheid. Een deel daarvan gaat over de handel en een deel daarvan wordt verergerd door de aankondiging van de afzettingsprocedure”, zei analist Gregory Faranello van AmeriVet Securities.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de order voor duurzame goederen in augustus met 0,2 procent zijn gestegen,

Tevens werd bekend dat de persoonlijke inkomens in augustus met 0,4 procent zijn gestegen, terwijl de persoonlijk uitgaven met 0,1 procent toenamen.

Later op de dag volgt het consumentenvertrouwen in september.

De euro/dollar noteerde op 1,0935. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0913 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0921 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,8 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Micron Technology kan vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de fabrikant van halfgeleiders donderdag nabeurs een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde over het afgelopen kwartaal, terwijl de outlook teleurstelde. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 5,5 procent.

Well Fargo noteerde voorbeurs 3,0 procent hoger, nadat de bank bekendmaakte dat Charles Scharf de nieuwe CEO wordt.

Beyond Meat noteerde voorbeurs 0,5 procent lager. Het aandeel steeg donderdag ruim 11,5 procent, na het nieuws dat McDonald’s een plantaardige burger van het bedrijf gaat testen in een aantal restaurants in Canada.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 2.977,62 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 26.891,12 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,6 procent tot 8.030,66 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.