Nederland - 29 oktober 2019 - Beursbrink

Amerikaanse olievoorraden doen olieprijs dalen

door STIJN

De olieprijzen zitten in een neerwaartse trend, de prijzen gingen vandaag de tweede dag op rij naar beneden. Investeerders maken zich zorgen, enerzijds over de toestand van de wereldeconomie, anderzijds over de toenemende Amerikaanse olievoorraden. Deze combinatie zorgt ervoor dat de olieprijzen neerwaartse druk ondervinden.

Olie heeft het weer moeilijk deze week, de Amerikaanse olievoorraden zitten in een stijgende lijn. Analisten vermoeden dat de voorraden zijn gestegen met 700.000 vaten vorige week. De prijs voor Brent olie zakte met 54 cent naar 61,03 dollar, WTI olie daalde naar 55,39 dollar per vat.

Vorige week was het sentiment op de oliemarkt nog volledig anders, toen stegen de prijzen gemiddeld met 4 procent omdat de Amerikaanse olievoorraden waren gedaald dankzij de evolutie in de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten van Amerika en China.

Gas terug

Investeerders en beleggers liepen toen hard van stapel door de positieve berichten van Donald Trump, maar nemen deze nu opnieuw met een korreltje zout. Vooral nu blijkt dat de voorraden weer aan het stijgen zijn. Investeerders en beleggers beseffen dat Amerikaans president Donald Trump in een kwinkslag de hele situatie opnieuw kan doen laten ontploffen.

A cautious market sentiment remains in place, with optimism from last week’s progress on a China-U.S. trade deal ebbing away.

Daarenboven kijken investeerders ook naar de acties van de Amerikaanse centrale bank. De Fed is waarschijnlijk van plan om deze week de rentes opnieuw te verlagen. Ook dit speelt een rol voor investeerders. Om verdere prijsdalingen tegen te gaan, komen de OPEC-landen begin december samen om te bespreken of de olieproductie nog meer moet worden teruggeschroefd.

Bronnen: Finance Yahoo

Foto: Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel