Nederland - 15 april 2022 - Beursbrink

‘Musk zijn bod op Twitter wellicht te laag’

door STIJN

Tesla CEO Elon Musk heeft een bod gedaan om Twitter volledig over te kopen voor 54,20 dollar per aandeel. Hij noemde het zijn ‘best and final offer’ en wil van Twitter een privébedrijf maken, maar analisten vrezen dat dit niet voldoende zal zijn voor de raad van bestuur om akkoord te gaan. Hij zal dus een hoger bod moeten doen wil hij overtuigen.

Twitter volledig in handen van Elon Musk. Sommigen vinden het een goed idee, anderen zijn van mening dat Musk teveel macht heeft als rijkste persoon ter wereld. Hij heeft een bod gedaan van 43 miljard dollar, of 54,20 dollar per aandeel, om het bedrijf volledig in handen te krijgen en van de beurs te halen. Hij wil namelijk niet dat Twitter publiekelijk verhandelbaar blijft.

Jefferies analist Brent Thill vreest echter voor een succesvolle overname aan deze prijs. Hij verwacht niet dat er ook maar één bestuurslid overtuigd is om Twitter aan 54,20 dollar per aandeel te laten gaan. En dat zou meteen het einde betekenen van Musk zijn overnametocht.

No one believes this is the final price. No board in America is going to take that number.

Geen overname?

Hij zaaide zelf twijfel over de kans van slagen door te zeggen op de TED2022 dat hij mogelijks niet in staat zal zijn om een privébedrijf te maken van Twitter. Voor Thill is één zaak duidelijk, Musk is allesbehalve professioneel en lijkt zich eerder te amuseren met deze heisa. Daarenboven komt het cijfer ‘420’ weer terug in zijn bod van 54,20 dollar, een referentie naar marihuana.

It’s not going to be anything with a 420, OK, so take that out. Bring the bid to $60 and then put together a constructive structure around how they would run it.

De raad van bestuur heeft officieel bevestigd dat er een overnamebod is, maar lijkt deze niet te verwelkomen. De heisa zou de deur echter wel kunnen openen voor andere geïnteresseerden die Twitter zouden willen overkopen, aldus Thill. Hoewel Washington’s verhoogde ‘antitrustcontrole’ op grote technologiebedrijven waarschijnlijk zal voorkomen dat een deal wordt gesloten.

Bronnen: Akiko Fujita – Yahoo Finance

Foto: Yuri SamoilovFlickr CC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.