Americas - 19 augustus 2019 - Aandelen

Wall Street beweegt richting hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,0 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenfutures wijzen op een hogere start van Wall Street, gesteund door hoopgevende opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump en regeringsfunctionarissen over de handelsbesprekingen met China, in combinatie met berichten dat China zijn kredietverlening aan het hervormen is.

Daarnaast haalden markten wereldwijd steun uit het nieuws dat Duitsland, de grootste economie van de eurozone, stimuleringsmaatregelen overweegt om een mogelijke vertraging van de economische groei het hoofd te kunnen bieden.

Trump probeerde afgelopen weekeinde de vrees voor een recessie te sussen, terwijl zijn economisch topadviseur Larry Kudlow bij Fox News een sterke tweede helft van het jaar voorspelde en tevens meldde dat de regering Trump een belastingverlaging van 10 procent overweegt voor mensen met een middeninkomen.

Ondertussen zei de handelsadviseur van het Witte Huis, Peter Navarro, dat het “zeker” is dat de Amerikaanse economie tot en met 2020 en daarna sterk zal blijven presteren, “dankzij stimuleringsmaatregelen van grote economieën en “de grootste handelsovereenkomst ooit in de geschiedenis”.

“Beleggers lijken de verklaringen van Trump dat het “enorm goed gaat” met de Verenigde Staten ter harte te nemen, evenals zijn geruststellingen dat de handelsgesprekken tussen Washington en Beijing ‘verstandig’ verlopen”, zei marktanalist Connor Cambell van Spreadex.

De Trump-administratie zou mogelijk maandag al aankondigen dat de licentie, waarmee Huawei Technologies, zaken kan blijven doen in de Verenigde Staten, met nog eens 90 dagen verlengd zal worden, ondanks de zorgen over de nationale veiligheid, waardoor het Chinese techconcern eerder dit jaar op een zwarte lijst voor export werd geplaatst.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1102. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1093 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1089 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,6 procent hoger op 54,31 dollar.

Bedrijfsnieuws

Estée Lauder steeg voorbeurs 6,0 procent, nadat het cosmeticaconcern beter dan verwachte kwartaalresultaten publiceerde en tevens een positieve outlook afgaf.

Tailored Brands steeg 7,7 procent, nadat de retailer bekendmaakte zijn bedrijfskledingactiviteiten te verkopen voor 62 miljoen dollar.

Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs bijna 2,0 procent hoger, nadat CEO Tim Cook Trump er tijdens een diner vrijdag op attendeerde dat handelstarieven zijn bedrijf kunnen schaden en rivalen een voordeel zou kunnen geven. Trump zei dat Cook “een zeer overtuigend argument maakte, dus ik denk erover na”, zei Trump.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,4 procent hoger op 2.888,68 punten. De Dow Jones index eindigde 1,2 procent in het groen op 25.886,01 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,7 procent tot 7.895,99 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.