Nederland - 6 juni 2018 - Beursbrink

Waarom met marihuana geïnfuseerde eetwaren een enorme kans zijn voor ondernemers

door STIJN

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen in de marihuana industrie zonder het te telen en/of verkopen. Het is zelfs zo dat er zich een trend voordoet waarbij eetwaren die met marihuana geïnfuseerd zijn, steeds populairder aan het worden zijn. Dit is dan ook het perfecte moment voor deze producten om de marihuana industrie te betreden.

Voornamelijk in de Verenigde Staten. De voortrekkers van legale recreatieve marihuana Colorado, Oregon en Washington worden nu gevolgd door Nevada en Californië en binnenkort vervoegt ook Massachusetts dit lijstje. De marihuana industrie wordt er overspoeld door ondernemers.

Veel van deze nieuwe ondernemers slaan een andere weg in dan wat we gewoon zijn. In plaats van cannabis te telen en verkopen, gaan ze zich focussen op eetwaren in combinatie met marihuana.

Deze opkomende markt is evenredig aan het groeien met alles wat gerelateerd is tot marihuana. Voornamelijk omdat je kan genieten van de positieve effecten van de plant zonder dat je het moet roken. In Colorado werden er vorig jaar 11,1 miljoen eetbare marihuanaproducten verkocht.

Deze producten hebben het ondertussen al geschopt tot de lijst van ‘Food Trends for 2018’ van het Specialty Food Association. Volgens Nancy Whiteman, medeoprichter van Wana Brands, zitten we in de beginfase en hebben ondernemers nog voldoende tijd om deze groeiende markt te betreden.

Markt

Eric Eslao, die een job bij Apple inruilde voor zijn eigen bedrijf in luxe chocoladeproducten, ziet de evolutie als een logisch gevolg van de mentaliteitsverandering omtrent het product. Het roken van marihuana kan voor sommigen nog een stap te ver zijn. Het eten van marihuanaproducten heeft echter een lagere instapdrempel en dus kan de markt hierdoor nog verder uitbreiden en groeien.

I’m married and have two children. I’m just not going to have a bong at home in my garage.

In de Verenigde Staten van Amerika is er een groot marktpotentieel voor ondernemers die hun eigen bedrijf in dit segment willen runnen vermits er steeds meer staten het recreatief gebruik van marihuana gaan legaliseren de komende maanden en jaren.

Bronnen: Entrepreneur

Foto: Slgcgkc – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.