Nederland - 8 juni 2018 - Beursbrink

Canada maakt zich klaar voor het legaliseren van recreatieve marihuana, aandelen reageren averechts

door STIJN

Het mag geen nieuws meer zijn dat de Canadese overheid recreatief gebruik van marihuana gaat goedkeuren. Vandaag of dit weekend gaat de knoop worden doorgehakt, je zou dus denken dat beleggers enthousiast zouden reageren maar het tegenovergestelde is waar. De koersen van de vijf grootste marihuanabedrijven verloren wat van hun waarde.

Cannabisgebruikers zullen dit weekend feest kunnen vieren vermits de Canadese overheid zeer dicht bij een beslissing staat inzake het legaliseren van recreatieve marihuana. Beleggers in marihuana reageren echter het tegenovergestelde en dat is te zien op de koerstabellen.

De grote marihuanabedrijven staan namelijk onder een grote druk op de financiële markten. Aandelen van de vijf grootste medicinale marihuanabedrijven hebben in totaal 1,1 miljard dollar van hun beurswaarde verloren over de afgelopen 24 uur. Canopy Growth verloor 3,44 procent marktkapitalisatie, Aurora cannabis daalde 1,53 procent en Aphria moest 5,71 procent inleveren.

Overgewaardeerd?

Het is mogelijk dat beleggers denken dat het positieve nieuws reeds maanden is ingecalculeerd in de aandelenkoersen. Het nieuws over het legaliseren van recreatieve marihuana in Canada is namelijk al lang op voorhand gecommuniceerd geweest en beleggers hebben hier natuurlijk op gespeculeerd wat heeft geleid tot een forse stijging van marihuana-aandelen wereldwijd.

Ter vergelijking, de North American Marijuana Index is het afgelopen jaar met 150 procent gestegen. De S&P 500 daarentegen ‘amper’ 14 procent. Het verschil is dus enorm en dat is hetgeen waar beleggers nu rekening mee houden. Ze vermoeden dat marihuana-aandelen overgewaardeerd zijn.

Het is dus afwachten hoe beleggers en investeerders gaan reageren en wat het effect gaat zijn op langere termijn eens recreatief gebruik van marihuana in Canada volledig gelegaliseerd is.

Bronnen: Fortune

Foto: GoToVan – Wikimedia

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.