Nederland - 14 mei 2018
door STIJN

Waarom ‘budtending’ de meest populaire job van de komende vijf jaar zou kunnen zijn

Vergeet de ‘bartenders’, want in de komende vijf jaar zullen het de ‘budtenders’ zijn die hun handen vol gaan hebben met de verkoop van cannabisproducten. De verkoop van recreatieve en medicinale marihuana in de Verenigde Staten van Amerika zit goed in de lift en dat creëert nieuwe jobs.

Dit jaar gaat de verkoop van recreatieve en medicinale van marihuana uitdraaien tussen de 8 en 10 miljard dollar. Tegen 2022 zou dit bedrag richting de 20 miljard gaan, aldus analist en vicepresident van MJBizDaily Chris Walsh. Dat houdt in dat er veel jobcreatie zal zijn de komende jaren.

Werkgelegenheid

Volgens Walsh biedt de sector momenteel voltijds werk aan 125.000 tot 160.000 werknemers. Ter vergelijking, er zijn mogelijks meer voltijdse jobs in de cannabisindustrie dan er bibliothecarissen of kleuterleidsters in het hele land zijn. En meer dan zes keer het aantal mijnwerkers in de V.S.

Als de cannabisindustrie blijft uitbreiden en groeien volgens de huidige trend, dan betekent dit dat er de komende 4 jaar nog eens 180.000 nieuwe jobs zullen bijkomen. De arbeidsmarkt voor cannabis is dan 340.000 voltijdse betrekkingen groot, dat is een jaarlijkse toename van 21 procent.

Om de verkoopcijfers in perspectief te plaatsen, de Amerikaanse verkoop van medicinale en recreatieve cannabis was in 2017 bijna negen keer hoger dan die van Oreo koekjes. En Amerikanen spendeerden bijna zo veel geld aan recreatieve cannabis als ze aan Netflix-abonnementen deden.

De aantallen zullen waarschijnlijk blijven stijgen de komende jaren. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de federale regering haar standpunt over marihuana in de nabije toekomst zal herzien. Toch nemen meer en meer staten het heft in eigen handen en legaliseren ze marihuana op één of andere manier.

Bronnen: Civilized, Fortune

Foto: Stay Regular – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.