Nederland - 15 mei 2018 - Marihuana
door STIJN

Marihuana zwaargewichten verenigen zich om industriegroep in Canada te vormen

Twee grote Canadese medicinale marihuana groepen, waar veel van de top kwekers onder vallen, gaan samenwerken om belangrijke problemen aan te kaarten die een negatieve invloed hebben op bedrijven en patiënten. Op deze manier hebben ze meer slagkracht en hopen zo de medicinale marihuana industrie beter en efficiënter te maken.

Canada kan gezien worden als dé voortrekker op vlak van de legalisatie en ‘massale acceptatie’ van marihuana, zowel medicinaal als recreatief. Maar wie denkt dat de medicinale marihuana industrie hier op punt staat, heeft er bij het verkeerde eind. Er is namelijk nog werk aan de winkel.

Er zijn nog enkele problemen die volgens verschillende grote spelers belemmerend werken en het systeem minder efficiënt maken. Daarom dat twee grote Canadese medicinale marihuana groepen besloten hebben om samen te werken zodat deze ‘issues’ verholpen kunnen worden.

Cannabis Canada Association, dat 60 van de 102 erkende producenten in Canada bevat (waaronder marktleider Canopy Growth), en Canadian Medical Cannabis Council zullen samen de Cannabis Canada Council gaan vormen en bundelen hun krachten om verbeteringen te zoeken.

Samenwerking

Allan Rewak, voormalig vicevoorzitter van de Cannabis Canada Association en een partner voor adviesbureau Pathway Group, werd benoemd tot uitvoerend directeur van de nieuwe organisatie.

We want to preserve the medical system, we want to remove excise tax on legitimate medical cannabis, and we want to ensure that product differentiation and education can occur

Rewak voegde er aan toe dat, door gemeenschappelijke middelen en ideeën te delen, ze een beter beleid kunnen uitstippelen. Dat gaat ervoor zorgen dat de overheid en de cannabisgemeenschap elkaar beter gaan begrijpen zodat er gewerkt kan worden aan gemeenschappelijke doelstellingen.

Het initiatief om één grote medicinale marihuana groep op te richten, zal ongetwijfeld een positieve invloed gaan hebben op de Canadese medicinale marihuana industrie. Het is alvast een signaal dat marihuana steeds dieper verankert zit in de Canadese maatschappij en niet meer weg te denken is.

Bronnen: MJ Business Daily

Foto: Cannabis Culture (modified) – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.