Nederland - 23 oktober 2020 - Beursbrink

Amerikaanse arbeidsmarkt houdt goudprijzen rond 1.900 dollar

door STIJN

De Amerikaanse arbeidsmarkt toont signalen van verbetering. Er zijn namelijk minder werkkrachten die een aanvraag hebben ingediend voor een werkloosheidsuitkering. Met andere woorden, de Amerikaanse economie lijkt opnieuw aan te trekken. Helaas voor goud want een herstel van de economie maakt het gele edelmetaal minder aantrekkelijk.

Goud blijft maar kwakkelen rond de 1.900 dollar per troy ounce. Signalen van economische verbetering in de Verenigde Staten van Amerika en een reële kans op een akkoord inzake een nieuw stimuleringspakket vóór de presidentsverkiezingen zorgen voor neerwaartse druk op de goudmarkt, aldus financieel journalist Neils Christensen.

Donderdag kondigde het Labor Department aan dat 787.000 Amerikanen een aanvraag hadden ingediend. Dat zijn er 55.000 minder dan vorige week. Daarmee verslaat de Amerikaanse arbeidsmarkt ruimschoots de verwachtingen van analisten. Zij voorspelden dat er minstens 860.000 werklozen een aanvraag zouden indienen, bijna 100.000 Amerikanen meer dan de werkelijkheid.

Neerwaartse druk

De cijfers zijn dus positief en dat is merkbaar op de goudmarkt. Het edelmetaal ondervindt neerwaartse druk door het positieve en hoopgevende nieuws dat de Amerikaanse economie op korte termijn zal herstellen. Als de onzekerheid en twijfel wegvalt omtrent de Amerikaanse economie, dan voelen investeerders zich moediger om risicovolle beleggingen te doen.

Daarenboven lijkt het er op dat de Democraten en Republikeinen mogelijks een akkoord zullen bereiken vóór de presidentsverkiezingen. Zowel Donald Trump als Nancy Pelosi lijken zich inschikkelijker te stellen inzake een nieuw stimuleringspakket op zeer korte termijn.

Bronnen: Kitco

Foto: Calgary Reviews – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.