Nederland - 9 februari 2018 - Marihuana
door STIJN

Volgende grote marihuana-opportuniteit in Australië te vinden?

Alle ogen zijn tegenwoordig gericht op de Verenigde Staten van Amerika en Canada inzake de legalisering van marihuana. Voornamelijk deze laatste lijkt een hoofdrol te spelen in de marihuana-industrie. De kans is groot dat het lijstje dit jaar wordt uitgebreid. Bedrijven beginnen zich steeds meer te vestigen in ‘the land down under’, namelijk Australië.

Er beweegt wat in de wereld van de marihuana. De legalisering in de Verenigde Staten van Amerika en Canada heeft het wereldwijde bewustzijn voor het positief gebruik van de drug aangewakkerd, zowel medisch als recreatief. Het is een industrie die nog maar pas in de kinderschoenen staat en ontzettend veel potentieel heeft om de komende jaren te groeien.

Veel van deze Amerikaanse en Canadese bedrijven blijven niet bij de pakken zitten. Ze gaan op zoek naar zowel binnenlandse, maar ook buitenlandse investeringskansen. Australië is zo een buitenlandse opportuniteit voor deze bedrijven. Daar zijn de eerste stappen in de legalisering van de drug achter de rug, met een grote kans op meer legaal gebruik.

Uitbreiding markt

Het is duidelijk dat er zich een trend voordoet… eerst Canada, daarna de Verenigde Staten van Amerika en nu ook Australië. Marihuana maakt zich op voor een immense uitbreiding wereldwijd. In de V.S.A. zal de markt naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks percentage van 26 procent tot en met 2021. Ook Canada maakt zich op voor een flinke groei.

De uitbreiding in de Verenigde Staten van Amerika maakt een dikke 22 miljard dollar aan jaarlijkse verkopen. Dat is drie keer meer dan de verkopen die werden gedaan in het jaar 2016.

Het klinkt dus logisch dat veel bedrijven zich zeker op deze markt willen storten, alsook in Canada. Maar vermits de marihuana-industrie ook elders voet aan wal zet, is het voor bedrijven ook interessant om mee te bewegen met de trend.

Australië is de volgende bestemming die veel kansen kan bieden voor de vroege vogels. Er zijn in feite al enkele waaghalzen die zich begeven op de Australische markt in de hoop dat ook hier een stevige marihuana-industrie uit grond zal worden gestampt.

Bronnen: Seeking Alpha

Foto: PublicDomainPictures – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.