VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 6 november 2020 - Beursbrink

Er is één duidelijke winnaar van de verkiezingen, namelijk marihuana

door STIJN

Wie weldra in het Witte Huis zal zetelen, moet nog blijken uit de laatste ‘vote counts’. Maar de echte winnaar is overduidelijk, namelijk marihuana. Kiezers in verschillende staten keurden op de verkiezingsdag een reeks stemvoorstellen goed die het gebruik en de distributie van marihuana voor medische doeleinden of voor recreatief gebruik legaliseerden.

Het is spannend in de Verenigde Staten van Amerika. Democraat Joe Biden ligt op kop en heeft veel kans om de nieuwe president te worden. Huidig president Trump voelt de bui hangen en slaat wild om zich heen, dreigend met rechtszaken en hertellingen. Het kan nog enkele dagen duren alvorens we weten wie de overwinning mag claimen. Maar één ding is zeker, marihuana is nu al winnaar.

Kiezers hebben namelijk een reeks voorstellen goedgekeurd op de verkiezingsdag die overwegend in het voordeel spelen van marihuana. In het bijzonder legaliseerden kiezers het bezit van marihuana door volwassenen in Arizona, Montana, New Jersey en South Dakota. De maatregelen staan ​​elke volwassene toe om marihuana voor persoonlijk gebruik te bezitten en te kweken.

Meer legalisering

In New Jersey stemden kiezers aan de hand van een openbare stemvraag. Daardoor moeten de wetgevers van de ‘Garden State’ nu werk maken van de legalisering zodat de staatswet kan worden aangepast aan de beslissing van de kiezers, ze kunnen er nu niet meer omheen.

Op bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien dat de kaart van de Verenigde Staten in het voordeel kleurt van marihuana. Mocht Biden effectief president worden, dan is dit gunstig voor marihuana omdat hij de drug wil decriminaliseren. Biden is niet bepaald een voorstander om marihuana volledig te legaliseren, echter is de Democratische partij over het algemeen wel voorstander.

Investeerders en marktkenners verwachten een versoepeling van het drugbeleid en dat zou de deur op een kier zetten voor de legalisering van marihuana op federaal niveau. Met Biden aan het roer is de marihuanamarkt in ieder geval meer op zijn gemak dan met Trump in het Witte Huis.

Bronnen: TheHill

Foto: chayka1270 – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.