Nederland - 24 juni 2018 - Beursbrink

‘Time is right’ voor ondernemers in de marihuana-industrie

door STIJN

Noord-Amerikaanse ondernemers, die twijfelen of het te vroeg is om de internationale marihuana-industrie te betreden, moeten niet langer wachten om de stap te wagen. Volgens marktkenners is de timing perfect, enkele Canadese ‘concurrenten’ zijn namelijk al internationaal actief.

Deze Canadese ‘concurrenten’ zijn bedrijven zoals Canopy, Aurora Cannabis en Cronos Group. Ze zijn niet enkel meer actief in het binnenland, maar hebben ondertussen ook internationale contacten gelegd en deals gesloten om medicinale marihuana te exporteren naar het buitenland.

Sommige van deze bedrijven hebben zelfs vestigingen opgestart in Australië, Europa en Afrika om er zelf marihuana te cultiveren en verkopen. De Canadese bedrijven, die een stapje voor zijn op de rest van de marihuana-bedrijven, zitten uiteraard in een luxepositie vermits ze de federale goedkeuring hebben gekregen om hun bedrijfsactiviteiten in alle legaliteit te kunnen doen terwijl regeringen in de importerende landen wederzijds hebben gereageerd.

USA

Marihuana bedrijven in de Verenigde Staten van Amerika hebben het daarom iets moeilijker omdat marihuana op federaal niveau nog altijd illegaal is. Maar dat wilt niet zeggen dat niets mogelijk is.

Verschillende Amerikaanse marihuana bedrijven gaan gewoon de markt op en werken reeds samen met buitenlandse bedrijven of ze verkennen opportuniteiten elders ter wereld, voornamelijk in Canada maar ook in landen zoals Jamaica, Duitsland, Israël, Australië en Lesotho.

De reden waarom steeds meer bedrijven de internationale markt op gaan, is omdat marihuana ontzettend veel opportuniteiten biedt. De verkoop van legale marihuana zou tegen 2027 ontzettend hard gaan stijgen, meer bepaald naar 57 miljard dollar. Bryan, Garnier & Co., een Europese investeringsbank, is nog optimistischer en schat dat de markt 140 miljard dollar waard zal zijn.

Bedrijven hebben er dus alle baat bij om niet enkel in het binnenland actief te blijven. De internationale opportuniteiten zijn gigantisch en zullen alleen maar groter worden vermits steeds meer landen hun standpunt inzake het legaliseren van marihuana aan het herzien zijn.

Bronnen: MJBizDaily

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments