Nederland - 1 maart 2022 - Beursbrink

Bitcoin maakt sprong van 14 procent na sancties tegen Bank of Russia

door STIJN

Maandag was een gunstige dag voor de cryptomarkt. Bitcoin, en andere digitale munten, herstelden fors nadat het Amerikaanse ministerie van Financiën nieuwe sancties had genomen tegen de Russische centrale bank. Bitcoin veerde op met 14 procent en steeg van 38.000 dollar naar 43.500 dollar. Ether steeg met 11 procent van 2.600 dollar naar 2.930 dollar.

De financiële sancties tegen Rusland en de Russiche centrale bank hebben een dramatische impact op de roebel. De valuta ging gisteren hard onderuit waardoor de Bank of Russia genoodzaakt was de rentes meer dan te verdubbelen. Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft nogmaals nieuwe sancties genomen tegen de Russische centrale bank, het deed bitcoin alvast stijgen.

Leah Wald, CEO van Valkyrie Funds, benadrukt dat de koers van bitcoin vaak gerelateerd is aan de liquidatie van traditionele activa en dalingen in digitale activa. Hoewel bitcoin de afgelopen dagen gestegen is, zou de digitale munt veel harder moeten stijgen gezien de ontwikkelingen.

In the past, there has been a strong correlation between traditional assets liquidating and drops in digital assets. However, we aren’t seeing that right now and the crucial test is to see whether this pattern holds. If it does, we could potentially be at the tipping point many have been waiting for, where bitcoin and other coins have perhaps become mainstream.

Opportuniteit?

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is een opportuniteit voor bitcoin en andere digitale munten om hun ‘full potential’ te tonen. Op tal van crypto handelsplatformen zijn het aantal transacties met de Russische roebel en de Oekraïnse hryvnia sterk gestegen sinds de inval, aldus cryptobedrijf Kaiko.

Volume for both RUB and UAH trading pairs increased far more quickly than volume for other pairs, such as BTC-USD, which suggests the crisis is directly influencing trading behavior.

De Oekraïnse overheid heeft voor meer dan 10 miljoen dollar aan humantaire hulp gekregen in de vorm van cryptomunten. Het grote voordeel is dat het geld zeer snel en zonder tussenpersonen terecht komt op de juiste plaats. Marktkenners verwachten dat de situatie in Oekraïne de voordelen van crypto nogmaals in de verf zal zetten en het misschien zal helpen mainstream te worden.

Bronnen: Tanaya Macheel – CNBC

Foto: Vjkombajn – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.