België - 30 september 2016 - Beursblik
door FRANCIS MUYSHONDT

Volg Clinton-Trump race van dag tot dag

De Amerikaanse presidentsverkiezingen staan voor de deur en hoewel Hillary Clinton de grote favoriete is, mag men tegenkandidaat Donald Trump zeker niet onderschatten. Bij de voorverkiezingen bij de Republikeinen gaf ook bijna niemand een kans: één voor één gingen zijn tegenstanders voor de bijl.

Dus een te snelle conclusie is uit den boze! Wilt u elke dag volgen hoe de verhoudingen tussen de twee kemphanen liggen? Welnu, de The Financial Times heeft een speciale website aan de voorbeschouwingen van de verkiezingen gewijd en is voor iedereen toegankelijk.

clinton

U  vindt er welke staten Hillary in haar zak heeft en welke in haar richting neigen. Hetzelfde vindt u er terug voor ‘The Donald”. Vandaag is de stand 205-165 in het voordeel van Clinton maar 168 stemmen liggen nog voor het grabbelen. De kandidaat heeft 270 stemmen nodig om het te halen.

Ook de opiniepeilingen zijn er terug te vinden. U krijgt alle grote peilingen op een rijtje telkens met de uitslag en hoeveel mensen ondervraagd werden. Als alles wordt samengeteld, heeft Clinton een voorsprong maar die is sinds begin augustus al flink geslonken. Na het eerste debat tussen het tweetal, dat volgens waarnemers gewonnen werd door Clinton, is haar voorsprong wel weer lichtjes toegenomen.

clinton2

Voorts vindt u er ook info over het mogelijke stemgedrag van verschillende staten en nieuwsberichten. Een must om up-to-date te blijven over de Amerikaanse verkiezingen.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.