Nederland - 16 april 2018
door STIJN

Trump to the rescue inzake marihuana beleid?

Amerikaans president Donald Trump heeft een akkoord bereikt met senator Cory Gardner, een republikein uit Colorado. Dit ter bescherming van de marihuana industrie in de Amerikaanse staten die de drug hebben gelegaliseerd.

Het akkoord tussen president Trump en senator Gardner kan de bedreiging voor de marihuana industrie in de Amerikaanse staten opheffen. Deze ’threat’ werd drie maanden geleden door procureur-generaal Jeff Sessions in het leven geroepen.

Sessions, die trouwens zei dat hij niet zou tornen aan het marihuana beleid toen hij zich kandidaat stelde voor zijn positie, besliste enkele maanden geleden om een federale wet in te voeren die het Cole Memorandum teniet doet en dus marihuana op federaal niveau opnieuw illegaal maakt.

Dit was een beleid van de regering-Obama waardoor federale Amerikaanse advocaten geen vat hadden op het legale marihuana beleid van de staten. Onder de Cole-Memo zouden individuen en bedrijven, die zich aan de staatswetten hielden, niet moeten vrezen voor federale vervolging.

Donald Trump

Tijdens de verkiezingscampagne heeft Donald Trump altijd zijn voorkeur uitgesproken om de rechten van staten te ondersteunen zodat ze zelf kunnen beslissen hoe ze marihuana het best aanpakken. Die wens lijkt nu realiteit te worden vermits hij van zin is om een federale wet aan te passen zodat de staten de leiding en hoofdrol krijgen in het reguleren van marihuana.

Bovendien heeft president Trump Gardner verzekerd dat hij steun zal verlenen aan een wettelijke oplossing. Die zal ervoor zorgen dat het gemorrel rond het marihuana beleid eens en voor altijd zal stoppen. Het is alvast een geruststellende beslissing. Hierdoor hoeven bedrijven hun hoofd niet meer te breken over wat er op federaal niveau wordt bekokstooft.

In de Verenigde Staten van Amerika zijn er 29 staten waar medicinale marihuana legaal is. Negen van deze staten hebben marihuana voor recreatief gebruik ook gelegaliseerd.

Bronnen: High Times, Leafly

Foto: Gage Skidmore – Flickr – CC BY-SA 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.