Nederland - 20 mei 2018 - Beursbrink
door STIJN

Canadese vraag naar marihuana richting 1000 ton tegen eind 2018

Marihuana aandelen zijn de laatste tijd goed aan het herstellen. De primaire katalysator blijft de verwachte legalisatie van recreatieve cannabis in Canada. Als Canada C-45 goedkeurt, beter bekend als de Cannabis Act, zou het het eerste ontwikkelde land ter wereld zijn dat privégebruik van cannabis voor volwassenen legaliseert en daarbij de deur opent naar miljarden dollars per jaar extra omzet.

Als de Canadese overheid deze zomer zijn goedkeuring geeft voor het legaliseren van recreatief gebruik van marihuana, dan zal de binnenlandse vraag ernaar alleen maar blijven toenemen. Er werden eerder al schattingen gemaakt dat de vraag zou stijgen naar ongeveer 800.000 kilogram per jaar, maar volgens het meeste recente rapport, ligt dat cijfer nog hoger dan gedacht.

In april dit jaar heeft ‘Health Canada’ een analyse en een herberekening gemaakt op basis van de huidige consumptie. De verwachting is dat de binnenlandse vraag naar marihuana tegen eind dit jaar 25 procent hoger ligt dan de meeste consensusschattingen. Dat betekent dat de binnenlandse vraag zal stijgen naar 1.000 ton, oftwel 1.000.000 miljoen kilogram.

Vraag en aanbod

Op dit moment ligt de Canadese productie ongeveer rond de 300.000 kilogram, dat wilt zeggen dat er een productietekort is van 700.000 kilogram. Zelfs als binnenlandse telers een tandje bijsteken en hun productiecapaciteiten uitbreiden, blijft het moeilijk om aan de vraag te kunnen voldoen, vooral als de buitenlandse vraag naar marihuana hier ook nog eens wordt bijgeteld.

Een dergelijk scenario suggereert dat bedrijven meer omzet zullen gaan draaien vanwege de stijgende cannabisprijzen, één van de basisprincipes van het economische model. Met andere woorden, deze bedrijven zullen jaarlijks goede bedrijfsresultaten halen wat zich uiteindelijk zal vertalen in stijgende aandelenkoersen van beursgenoteerde cannabisbedrijven.

Bronnen: Motley Fool

Foto: Maxpixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.