Crypto Cashflow - 5 januari 2023 - crypto
door VINCE

Vitalik Buterin’s onthult 3 grote kansen voor crypto in 2023

Crypto heeft in de afgelopen paar jaar perioden met grote groei gehad. Wij bij Beursbrink denken echter dat we nog steeds aan de voet van de groei voor deze technologie staan. De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, ziet ook nog enorme mogelijkheden voor groei in de toekomst en deelde er 3 waar in zijn optiek in 2023 hard aan gewerkt kan worden.

Buterin ziet drie “enorme” kansen die nog moeten worden gerealiseerd in crypto: massale adoptie van cryptowallets, inflatiebestendige stablecoins en door Ethereum aangedreven website-logins. Deze drie kansen bespreken we hieronder.

#1 Het gebruik van cryptowallets vereenvoudigen

Ten eerste suggereerde Buterin dat er meer ontwikkelingen moeten worden gemaakt op het gebied van cryptowallets, ofwel het gebruik ervan vereenvoudigen. Hiermee moet het voor de gewone mens gemakkelijker worden om crypto te gebruiken in het dagelijks leven.

Tegelijkertijd moet er wel voor gezorgd worden dat deze vereenvoudigde wallets, de miljarden nieuwe gebruikers aan kunnen.

If you can make a wallet that a billion people will use — that’s a huge opportunity

#2 Een compleet inflatiebestendige stablecoin

Ten tweede zei Buterin dat de creatie van een hyperinflatiebestendige en wereldwijd toegankelijke stablecoin revolutionair zou zijn voor de industrie. Deze moet bestand zijn tegen alle soorten omstandigheden, zowel on-chain als in de bredere macro-economie:

If you can make a stablecoin that can actually survive anything up to, and including, a U.S. dollar hyperinflation, then that’s a huge opportunity as well. It could be something that will feel like a lifeline for everyone going through that situation.

Buterin heeft echter geen technische suggesties gedaan over hoe zo’n stablecoin zou kunnen worden gemaakt.

#3 Door Ethereum aangedreven website-logins

Ten slotte ziet Buterin kansen in website-logins. Hij geeft namelijk aan dat alle technische ontwikkelingen die ertoe bijdragen dat Ethereum de inlog-bevoegdheden van Facebook, Google, Twitter en andere gecentraliseerde monopolies wegneemt, uiteindelijk Ethereum in staat zal stellen om meer marktdominantie op internet-gebaseerde applicaties te veroveren.

Hij wil dus de marktdominantie van de huidige centrale bedrijven verschuiven in de richting van decentrale cryptonetwerken, als Ethereum.

If you can get signed in with Ethereum to work and if you can unseat Facebook and Google and Twitter as the login overlords of the internet, that itself is a huge opportunity, right?

Wel stelde Buterin dat dit minder gemakkelijk te bereiken is voor Ethereum alleen, gezien de toenemende concurrentie die het heeft.

Naast deze 3 “enorme” kansen voor crypto, deelde Buterin eerder deze maand ook zijn enthousiasme over ‘op blockchain gebaseerde identiteiten’, gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) en hybride applicaties.

Genoeg interessants dus in het verschiet voor crypto en Ethereum. Dat hebben de grote spelers in de markt ook gezien. De hoeveelheid wallets met 100+ ETH in bezit is namelijk in korte tijd flink gestegen! Lees in dit artikel hier meer over.

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.