Cryptoknallers - 30 december 2022 - crypto
door VINCE

Wallets met 100+ ETH bereikt hoogste punt in 21 maanden

Het einde van 2022 is in zicht, waarmee we een heftig crypto jaar afsluiten. Tegen het einde van 2022 zien we gelukkig aardig wat bullishe signalen opborrelen. Een daarvan is het aantal wallets dat 100+ ETH in bezit heeft. Deze is in korte tijd hard gestegen, wat betekent dat middelgrote spelers redelijk wat Ethereum aan het accumuleren zijn!

Het aantal adressen met 100+ ETH

Als iemand 100+ ETH in zijn wallet heeft zitten, dan is met zekerheid te zeggen dat het volgen van zijn handelsgedrag interessant kan zijn. Als groep kunnen deze wallets namelijk flinke invloed op de markt hebben.

Nu lijkt de interesse van deze groep in ETH flink te stijgen, dat wellicht een flinke koersstijging in gang kan zetten! Zie hieronder aan de blauwe lijn hoeveel wallets 100+ ETH bezitten:

Tegen de 48k adressen, dieptepunt tegen 42k rond juli 2021, stijging nu vlak na val van FTX rond 9 nov.

Zoals te zien is was het laatste moment dat de groep met 100+ ETH zo groot was, maar liefst 21 maanden geleden. Het zijn op dit moment zo’n 48.000 wallets. Deze hoeveelheid is net na 9 mei hard gestegen, dat natuurlijk komt door de val van FTX. Op dit moment hebben dus aardig wat wallets ETH ingeslagen, wat kan duiden op een verwachte ETH stijging in de ogen van de whales.

Hoe meer ETH er dus geaccumuleerd wordt door whales, hoe hoger het vertrouwen in deze munt en zijn ecosysteem ligt.

Hogere activiteit op Ethereum en zijn subnetwerken

Naast het feit dat er meer ETH geaccumuleerd wordt, neemt ook de activiteit op het netwerk hard toe. Het totaal dagelijkse actieve unieke ETH-adressen staat nu op het hoogste niveau sinds mei 2021. Het zijn er namelijk dagelijks gemiddeld meer dan 637.000!

Dit zie je terug in onderstaande grafiek:

Ook dit duidt natuurlijk op meer interesse in het Ethereum netwerk, dat een zeer belangrijk gegeven is voor de koers van de token. Maar niet alleen Ethereum zelf ziet een toename in de activiteit. Ook de subnetwerken gekoppeld aan Ethereum, ofwel de layer-2s, zien hun activiteit stijgen.

In onderstaande afbeelding zie je rechts dat de layer-2s Arbitrum en Optimism, een +54,7% en +120% stijging hebben gezien in transacties over de afgelopen 90 dagen. Daarnaast is ook op beide netwerken de hoeveelheid verschillende adressen die transacties maakten toegenomen. Dit zie je aan de licht- en donkerblauwe grafieken.

Ook zagen we in eerdere artikelen al dat de layer-2s een marktaandeel in totale transacties en handelsvolume wonnen t.o.v. Ethereum. Het gaat om dit artikel waar het marktaandeel in totale transacties van layer-2s werd besproken, en dit artikel waar het o.a. ging om het handelsvolume van Arbitrum en Optimism.

Kortom, de interesse in Ethereum en zijn subnetwerken neemt nu flink toe. Hierdoor kunnen we in het nieuwe jaar al snel betere koersen gaan zien. Dit kan ook een begin zijn naar een rally richting een koers van de $15.000, die wij zeker mogelijk achten voor Ethereum! Lees in dit artikel waarom. 

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.