Smallcap Pro - 18 januari 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

3 penny stocks die 500% kunnen stijgen in 2023

2023 zal volgens analisten een moeilijk jaar blijven voor de aandelenmarkten. Toch zijn er in deze omgeving ook winnaars te vinden. In dit artikel bespreken we 3 penny stocks die tot wel 500% kunnen stijgen in 2023.

Een penny stock of centjesaandeel is een aandeel waarvan de waarde van het aandeel doorgaans minder dan $5 bedraagt. Belangrijk om te zeggen is dat investeren in dit soort aandelen zeer risicovol is maar dit kan ook enorm winstgevend zijn.

De kunst bestaat eruit om de winnaars eruit te kiezen. Hierbij moet je vooral kijken naar bedrijven die “iets speciaals” hebben zoals een geavanceerde technologie of een sterk product.

#1 Diebold Nixdorf

Het eerste aandeel dan we bespreken is Diebold Nixdorf. Dit is een bedrijf dat geldautomaten en geldverwerkingssystemen beheert. Het bedrijf heeft sinds 1987 op 4 jaar na steeds een positieve cashflow gegenereerd.

Het bedrijf heeft de afgelopen periode wel een reeks verliezen opgestapeld. Deze hebben echter meer te maken met de afschrijvingskosten dan met aanzienlijke operationele verliezen.

Diebold Nixdorf heeft ook een sterk orderboek met 80% van zijn productomzet voor 2023 die al is gerealiseerd. Het management van Diebold is van plan om het komende jaar 60 000 geldautomaten en 35 000 zelfkassa’s te leveren, tegenover respectievelijk 52 000 en 25 000 eenheden vorig jaar. Het bedrijf heeft ook groeipotentieel met zijn activiteiten op het gebied van zelfkassa’s en oplaadstations voor elektrische voertuigen.

#2 Qurate Retail Group

Net als Diebold is Qurate Retail Group een goedkoop bedrijf met sterke reputatie. Het bedrijf is eigenaar van QVC en HSN, de alomtegenwoordige thuiswinkelnetwerken die op verschillende openbare plaatsen spelen. Het kanaal is hiernaast beschikbaar in ongeveer 99% van alle huishoudens met kabel.

Het is niet verrassend dat de aandelen van Qurate Retail sinds 2015 een pak slaag hebben gekregen, met een daling van het aandeel van meer dan $30 naar minder dan $2. Een daling van 32% in kabelabonnees en de opkomst van e-commerce hebben beleggers tegen dit ooit zo hoogvliegende bedrijf gekeerd.

Hierdoor is het aandeel van Qurate enorm goedkoop gewaardeerd. De markten waarderen het bedrijf op slechts 2,3 keer de verwachte cashflow en minder dan 4 keer de winst van 2024. Analisten denken nu dat het bedrijf in 2023 $730 miljoen aan bedrijfswinst kan genereren, wat een aanzienlijk bedrag is voor een bedrijf met een marktkapitalisatie van slechts $770 miljoen.

Qurate brengt echter wel aanzienlijke risico’s met zich mee. Ten eerste heeft het bedrijf ongeveer $6,5 miljard aan langetermijnleningen. Ten tweede zal een recessie in 2023 de omzet vrijwel zeker met dubbele cijfers doen dalen. Analisten voorspellen dat de inkomsten in boekjaar 2023 zullen uitkomen op $11,4 miljard, bijna 20% minder dan in 2020. En ten slotte heeft het bedrijf moeite om zijn tv-dominantie in e-commerce te herhalen. De brutowinstmarge is sinds 2015 met ongeveer 200 basispunten gedaald.

#3 Ginko Bioworks

Ginko Bioworks is een leider in de synthetische biologie. Door organismen zoals gist genetisch te modificeren, heeft Ginkgo Bioworks geleerd organismen te gebruiken om van alles te creëren van nucleïnezuurvaccins tot smaken en geuren. Nu het bedrijf zijn werk uitbreidt naar zoogdiercellen, groeit het potentieel alleen maar.

Het bedrijf is ook goed gekapitaliseerd. Het bedrijf heeft $1,3 miljard in kas. Hiermee kunnen de bedrijfsactiviteiten met de huidige cashburn nog minsten 4 jaar gefinancierd worden.

Het aandeel draagt wel nog steeds de risico’s van een startup. Analisten verwachten een omzetdaling van 19% in 2023. Bedrijfswinsten worden niet verwacht tot minstens 2025, waardoor een investering in het aandeel een sprong in het diepe wordt.

Bron: Investor Place
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Smallcap Pro

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Smallcap Pro

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.