Nederland - 29 maart 2023 - Aandelen
door AMY YASSIM

Meer capaciteit voor recycling van EV-lithiumbatterijen op komst

Lithium-ion batterij-recycler Li-Cycle breidt zijn capaciteit uit om te voldoen aan de groeiende vraag naar elektrische voertuigen met een nieuwe “spoke” faciliteit in Frankrijk. KION, een van ’s werelds grootste producenten van heftrucks en magazijntrucks, heeft Li-Cycle ook geselecteerd als zijn voorkeursrecyclingpartner tot 2030.

Het spoke-systeem van Li-Cycle werkt door lithium-ionbatterijen op te halen van verschillende locaties en ze te verwerken tot wat zij “zwarte massa” noemen – met daarin grafiet, aluminium, mangaan, lithiumcarbonaat, kobaltsulfaat en nikkel-sulfaat. Deze zwarte massa wordt vervolgens naar hun hub in Rochester, New York gestuurd, waar producten zoals lithiumcarbonaat worden geproduceerd die kunnen worden verkocht aan batterijfabrikanten.

Uitbreiding van Li-Cycle

De uitbreiding van de faciliteiten van Li-Cycle wordt gezien als een belangrijke stap om te voldoen aan de behoeften van de steeds groter wordende markt voor elektrische voertuigen.

Naar schatting werden in de VS alleen al in 2022 810.000 volledig elektrische voertuigen op batterijen verkocht, terwijl wereldwijd meer dan 10 miljoen batterij-elektrische en hybride-elektrische voertuigen in hetzelfde jaar werden verkocht.

Analisten verwachten dat dit verder zal groeien en dat de verkoop van Li-Cycle tegen 2025 $550 miljoen zal bedragen.

Overgang naar schone energie ondersteunen

De groei van Li-Cycle wordt gezien als onderdeel van een bredere inspanning om een circulaire batterijvoorzieningsketen te creëren en de overgang naar schone energie te ondersteunen.

De Franse faciliteit zal een startcapaciteit hebben van ongeveer 10.000 metrische ton batterijen per jaar, terwijl de Duitse faciliteit naar verwachting 30.000 metrische ton per jaar zal verwerken zodra deze medio 2023 in bedrijf wordt genomen. Met deze uitbreidingen wil Li-Cycle ervoor zorgen dat er voldoende capaciteit is om te voldoen aan de wereldwijde vraag naar elektrische voertuigen.

Meer weten over lithium en hoe je in de grondstof investeert? Bekijk dan deze pagina.

Bron: MarketWatch

Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.