Nederland - 26 juni 2019 - Beursbrink

USA telt nu 11 staten waar recreatieve marihuana legaal is

door STIJN

Hoera, weer er eentje bij! In de Verenigde Staten van Amerika zijn er nu elf staten waar recreatieve marihuana legaal is. Illinois gouverneur JB Pritzker ondertekende dinsdag een wetsvoorstel waardoor volwassenen, ouder dan 21 jaar, legale recreatieve marihuana mogen kopen en bezitten. Op deze manier verandert het ‘landschap’ alsnog in de Verenigde Staten van Amerika, ondanks de aanhoudende federale illegaliteit van marihuana.

Vanaf 1 januari 2020 mogen volwassenen, die ouder zijn dan 21 jaar, recreatieve marihuana kopen en in bezit hebben in Illinois. Daarvoor heeft gouverneur Pritzker gezorgd door een wetsvoorstel te ondertekenen. Er zijn regels die nageleefd moeten worden zoals niet meer dan 30 gram cannabis, vijf gram concentraat of cannabis-infused producten die niet meer dan 500 mg THC bevatten.

Het voorstel zorgt ook voor een uitbreiding van de wetten en regels omtrent medicinale marihuana. Patiënten mogen nu hun eigen planten kweken zolang ze niet publieke zichtbaar zijn. Ook zullen straffen voor het kopen en het bezitten van marihuana onder de 30 gram worden kwijtgescholden.

In the past 50 years, the war on cannabis has destroyed families, filled prisons with nonviolent offenders and disproportionately disrupted black and brown communities.

Herstel

Pritzker is nooit een voorstander geweest van de ‘war on cannabis’ en beseft dat de schade niet ongedaan kan worden maar dat ze wel een nieuw hoofdstuk kunnen beginnen. Hij is van plan om een deel van belastinginkomsten aan te wenden om gemeenschappen, die op een negatieve manier beïnvloed zijn geweest, er opnieuw bovenop te helpen d.m.v. een programma.

Illinois gaat 10 procent belastingen heffen op cannabis producten met een THC niveau van 35 procent of lager, 25 procent op cannabis producten met een THC niveau van 35 procent of hoger en 20 procent op cannabis-infused producten.

Bronnen: CNN

Foto: Don Goofy – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.