Nederland - 6 februari 2019 - Beursbrink

Uruguay bekijkt mogelijkheden om medicinale marihuana te exporteren

door STIJN

Uruguay, de oorspronkelijke pionier op vlak van de legalisering van marihuana op alle vlakken, heeft een behoorlijk grote marihuana markt maar het potentieel wordt op dit moment niet ten volle benut. De interne markt is groot maar bedrijven vinden dat het tijd wordt om ook te exporteren.

Uruguay heeft veel te bieden inzake marihuana. Het was überhaupt het eerste land dat het gebruik van recreatieve als medicinale marihuana volledig legaliseerde. De Uruguayaanse marihuana markt is gereguleerd van groeiproces tot de verkoop en daar zijn veel investeerders op gesprongen.

Uruguayaanse inwoners ouder dan 18 jaar mogen zonder problemen marihuana telen, consumeren en kopen in apotheken. Iets later keurden officials ook de export van medicinale marihuana goed, maar enkel naar landen waar medicinale marihuana effectief gelegaliseerd en goedgekeurd is.

Export

Dit laatste wordt echter niet ten volle benut door de lokale bedrijven. Er is op dit moment geen enkel bedrijf dat aan grootschalige export doet. Gezien andere landen wel werk maken van hun export, wordt het tijd dat Uruguay zich hier meer gaat focussen om de concurrentie met de rest aan te gaan.

The Latin American market is poorly supplied and is growing. Uruguay is taking a leadership position in growing high CBD, high value hemp products. So we see that as a great opportunity from a supply chain perspective.

Volgens Chuck Smith, chief operating officer bij Dixie Brands, dat overigens een samenwerking met Khiron Life Sciences beet heeft, moet het mogelijk zijn voor Uruguayaanse bedrijven om meer medicinale marihuana te exporteren naar Zuid-Amerikaanse landen via het Mercosur handelsakkoord. Dit zou een mijlpaal betekenen voor Uruguayaanse marihuana bedrijven.

Het probleem voor de handel in Zuid-Amerika is dat er nog redelijk wat landen zijn die het gebruik van medicinale en recreatieve marihuana verbieden, zoals bijvoorbeeld Cuba, Ecuador, Panama, El Salvador en Guatemala. Daarom is het geen slecht idee om verder te kijken dan Mercosur.

Bronnen: VOA News

Foto: Maxpixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.