VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 2 januari 2020 - Beursbrink

Trump: ‘Handelsakkoord wordt 15 januari getekend’

door STIJN

In oktober vorig jaar werden beleggers en investeerders wakker geschud door het heugelijke nieuws dat de Verenigde Staten van Amerika een belangrijke ‘phase one deal’ hadden bereikt met China. Daarmee werd een belangrijke stap richting het oplossen van de handelsoorlog gezet. Trump zegt nu dat de eerste handtekening deze maand gezet zal worden.

Een allereerste handelsovereenkomst sinds het uitbreken van de handelsoorlog tussen ’s werelds grootste economieën, daar zitten beleggers en investeerders al enige tijd op te wachten. Wanneer komt die effectieve ‘deal’ er nu? Velen dachten dat ze in december beklonken zou worden, maar buiten mondelinge akkoorden werd er echt officieel nog niets ondertekend.

15 januari

Dan maar ergens in januari? Volgens analisten zou het deze week moeten gaan gebeuren maar daar heeft Trump nu wat meer zekerheid over gegeven, hoewel je met hem nooit echt zeker weet. In een tweet meldde hij dat hij bereid is om de ‘deal’ met China te ondertekenen op 15 januari om vervolgens verder te werken aan een ‘phase two deal’ in Peking.

Zijn tweet belooft alvast dat er grote vooruitgang geboekt zal worden in de handelsoorlog, maar marktkenners raden aan om dit met een korreltje zou te nemen zoals veel van zijn uitspraken over de handelsoorlog. Toch is dit goed nieuws, elke positieve ontwikkeling is gunstig voor de financiële markten en de wereldeconomie. Ook al wordt het opnieuw uitgesteld, zolang er maar geen escalatie is in het conflict tussen beide landen, hoeven beleggers voorlopig niet te vrezen.

Bronnen: Vanity Fair

Foto: Michael Vadon – Wikimedia – CC BY 4.0

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.