Nederland - 9 september 2018 - Beursbrink

Baby boomers of millennials, wie gebruikt het meest marihuana?

door STIJN

Het gebruik van marihuana zit in een opwaartse trend, zowel medicinaal als recreatief. Voornamelijk baby boomers consumeren veel marihuana en het ziet er naar uit dat de consumptie de komende jaren alleen maar zal toenemen dankzij een groeiende wereldwijde acceptatie.

Baby boomers zijn dol op marihuana, of het nu om te roken, eten of drinken is, zij zijn momenteel de dragende kracht van het toenemende gebruik van marihuana. Een studie, die gepubliceerd werd in de Drug and Alcohol Dependence Journal, vergeleek beschikbare gegevens van 2015-2016 met die van 2016-2107. Daaruit blijkt dat het gebruik bij baby boomers sinds 2006 is verdubbeld.

Baby boomers

Uit de bevindingen bleek dat 9% van de volwassenen tussen de 50 en 64 jaar oud marihuana gebruikten, waarbij 55% van die volwassenen toegaf dat ze het minstens één keer in hun leven hadden geprobeerd. Van de 65-plussers zei 3% dat ze het afgelopen jaar marihuana hadden gebruikt en 22% zei dat ze het minstens één keer hadden geprobeerd.

De studie, uitgevoerd door de Benjamin Han en Joseph Palamar van de New York University, onderzocht gegevens van 17.608 volwassenen van 50 jaar en ouder. Het nationale onderzoek wordt sinds 1971 elk jaar uitgevoerd door de federale instantie voor drugsmisbruik en geestelijke gezondheidszorg in alle vijftig staten.

De studie concludeerde dat het gebruik van marihuana steeds vaker voorkomt bij oudere volwassenen. Bovendien bleek dat gebruikers die veelvuldig marihuana tot zich nemen, een hoger risico lopen op ander druggebruik.

Although current users are more likely to be young adults, the Baby Boomer generation is unique as it has had more experience with marijuana compared to any generation preceding them.

Het resultaat was volgens de onderzoekers niet verrassend. Terwijl je zou denken dat jongvolwassenen misschien meer marihuana zouden gebruiken, zijn het de ouderen die meer open-minded zijn naar dit onderwerp toe. Vroeger werd immers meer toegelaten terwijl jonge mensen opgroeien met meer restricties en regels op vlak van druggebruik.

Bronnen: Time

Foto: Msqrd2 – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.