Nederland - 16 september 2018 - Aandelen

Durven Canadezen nog in marihuana investeren?

door STIJN

Op 17 oktober wordt Canada het eerste land uit de G 7 dat het recreatief gebruik van marihuana legaliseert. Canadezen mogen dan legaal marihuana nuttigen. Maar dat kan voor problemen zorgen aan de grens. Het consumeren, of zelfs investeren in marihuana, kan resulteren in een ‘lifetime ban’.

Volgens Politico beweert de Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP) dat Canadezen die werken of investeren in de marihuana industrie aanschouwd zullen worden als drugkoeriers.

En dat zou zomaar eens kunnen kloppen want volgens Vancouver Star staan verschillende hoog geprofileerde investeerders, zoals bv. Sam Znaimer,  op de zwarte lijst en mogen de Verenigde Staten van Amerika niet meer binnen omwille van hun betrokkenheid in de marihuana industrie.

Zij die marihuana recreatief gebruiken, zullen niet specifiek ‘getarget’ worden, maar kunnen wel op diezelfde lijst terecht komen. Todd Owen, woordvoerder van de CBP zei het volgende:

Our officers are not going to be asking everyone whether they have used marijuana, but if other questions lead there — or if there is a smell coming from the car, they might ask. If you lie about it, that’s fraud and misrepresentation, which carries a lifetime ban.

Als reizigers toegeven dat ze drugs hebben gebruikt die illegaal zijn in de VS, inclusief marihuana, ook al staan veel staten het toe, dan zouden ze ook uitgesloten kunnen worden van toetreding van het land tenzij ze een vrijstelling verkrijgen van de Customs and Border Protection.

Het beleid is eigenlijk een langlopend protocol onder de US Controlled Substances Act. Maar Owen zei dat secundaire inspecties door het Amerikaanse bureau voor douane- en grensbescherming zullen toenemen zodra Canada wiet legaliseert.

Investeren

Zelfs simpelweg investeren in marihuana kan een reden zijn voor een reisverbod, omdat het meetelt als deelname aan illegale handel. Maar wat Amerikaanse federale autoriteiten als illegale handel zien, is een bloeiende industrie en duizenden Canadezen bezitten cannabisaandelen.

Tegen 2022 wordt verwacht dat de Canadese cannabisindustrie 5.4 miljard dollar zal genereren voor zowel de recreatieve als medische markten. Grote bedrijven zijn al begonnen met grote investeringen en dat zal alleen maar gaan toenemen de komende jaren gezien het potentieel.

Bronnen: Quartz

Foto: Flanker – Wikimedia

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.