Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 4 oktober 2018 - Beursbrink

Ubisoft verdiept zich in blockchain

door STIJN

Blockchain, de technologie waar veel om te doen is. Steeds meer bedrijven passen het toe in hun bedrijfsprocessen om de efficiëntie en werking te verbeteren. De Franse game-ontwikkelaar Ubisoft, bekend van de spellen Assassins Creed en Far Cry, heeft interesse in deze technologie en is lid geworden van de Blockchain Game Alliance.

Je gaat er nog veel over lezen, grote bedrijven die blockchain toepassen om de efficiënte van hun bedrijfsmodel te verbeteren. De voordelen ervan zijn ook game-ontwikkelaar Ubisoft niet ontgaan. Samen met nog enkele andere gamebedrijven, vormen ze de Blockchain Game Alliance, een groep met als doelstelling om gemeenschappelijke standaarden en praktijken te ontwikkelen.

Our ultimate goal is to help spread the integration of Blockchain by developing common standards and best practices.

Blockchain Game Alliance

De groep bestaat uit Ubisoft, Enjin, Fig, Alto, Ultra, Gimli en Everdreamsoft. Ze gaan onderzoeken hoe blockchain in games kan worden geïntegreerd en hoe ze standaarden kunnen creëren waar andere bedrijven gebruik van kunnen maken om de ontwikkeling van games te verbeteren.

Convinced that this breakthrough technology brings numerous new benefits to the whole ecosystem, from developers to players, we provide an open forum for all stakeholders to share knowledge and collaborate on research that foster new ways to create and play games.

Ubisoft is al enkele maanden aan het ‘experimenteren’ met blockchain. Sinds februari is de game-ontwikkelaar veel onderzoek aan het doen naar deze technologie. Voorlopig zijn ze erg te spreken over de manier waarop blockchain allerlei zaken efficiënter en vlotter doet verlopen.

Bronnen: Newsbit, CCN

Foto: Ubisoft – Wikimedia

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel